BBP yeni Babaeski İlçe Başkanı Hasan Mutlu Özaral oldu. Büyük Birlik Partisi Kırklareli İl Başkanı Ercan Andaç, yeni başkan Özaral’a mazbatasını takdim ederek görevinde başarılar diledi.

“Tüm Babaeskili vatandaşlarımızı Büyük Birlik Partimize bekleriz”

Göreve başlayan çiçeği burnunda başkan Özaral ilk açıklamasında; “Çokluk içinde Birlik Siyaseti, baskıcı bir iktidar aracı olarak değil; teklif ve izah edici bir ikna aracı olarak görüyoruz. Bu doğrultuda, Türk Milleti'nin çıkarlarını korumak adına 'Çokluk içinde birlik' prensibi mucibince, her türlü siyasi görüş ve kavrayış biçimini meşru ve makul kabul ediyoruz. Babaeski’de Çoğunluğun yönetme hakkına saygı duyarak, herkesi kucaklayan çoğulcu demokrasi anlayışını hayata geçireceğiz.

Büyük Türkiye İdeali”ni özümseyen, herkes için adalet, özgürlük ve refah prensiplerine dayalı “Yeni Bir Dünya Nizamı” kurma iradesinin fitilini ateşleyecek, tüm bunları ülke siyasetinde etkin hale getirebilecek vizyona sahip yegâne siyasal oluşum “Büyük Birlik Partisi”dir.

Yeni Anayasa 150 yıllık anayasacılık geleneği, 100 yıla dayanmış cumhuriyet geçmişi ve 60 yıllık demokrasi tecrübesi bulunan Türkiye, en kritik siyasi meselelerini çözebilecek siyasi olgunluğa ulaşmıştır.

Yargı Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Yüksek yargı, ilk derece mahkemeleri ve Cumhuriyet savcılıkları yargı bağımsızlığının vazgeçilmezi olacaktır. Bu kurumların tarafsızlığını ve bağımsızlığını zedeleyecek müdahalelere kesinlikle izin verilmeyecektir. Yargı mensuplarının atama, tayin, terfi, yetkilendirme, denetim ve nakillerinde objektif kriterler belirlenecek ve kurulacak mekanizmalarla oto denetime tabii tutulacak. Tüm Babaeskili Vatandaşlarımızı Büyük Birlik Partimize bekleriz” ifadelerini kullandı. (Volkan Abuy)

Fotoğraf: Ceyhun Çolak

Editör: Volkan Abuy