31 Mart Pazar günü gerçekleşen yerel seçimler Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi Büyükkarıştıran beldesinde büyük bir heyecana sahip oldu.

Sandıkların kapanması ve oy sayımının başlamasıyla birlikte önceki dönem Belediye Başkanı, yeni dönem CHP adayı Ertuğrul Çamlıca ile DSP adayı Hakan Karaman arasında başa baş bir mücadele başladı. Zaman zaman gergin anların, itirazların da yaşandığı sürecin ardından 3 oy farkla (2052-2055) DSP adayı Karaman sandıktan çıkan isim oldu.

Bilindiği gibi Hakan Karaman, 1994-2019 yılları arasında Büyükkarıştıran’a Belediye Başkanlığı yapan ve Corona salgınında hayatını kaybeden Merhum Lütfü Karaman’ın kardeşi.

Lütfü Karaman, 29 yaşında ANAP’tan Büyükkarıştran Belediye Başkanı seçilmiş, 2014’te DP’den seçilerek aynı görevi yapmış, ancak 5 dönemin ardından 2019 yılında AK Parti’den aday olduğu yerel seçimlerde CHP adayı Ertuğrul Çamlıca’ya karşı yenilgiye uğramıştı.

AK Partili Başkanlardan Ankara Çıkarması AK Partili Başkanlardan Ankara Çıkarması

Lütfü Karaman’ın kardeşi Hakan Karaman’ın Pazar günkü bu zaferi hakkında vatandaşlar  “Kardeşinin emanetini devraldı” yorumlarında bulundular.

Editör: Haber Merkezi