Kırklareli Ortak Akıl Derneği Başkanı Akademisyen Ali Çakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı açıklamasında önemli bir noktaya dikkat çekti.

Çakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının mimarının Kırklareli Milletvekili Dr. Fuat Umay olduğunu ifade etti.
Ali Çakır yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“Kırklareli Milletvekili Dr. Fuat Umay aynı zamanda Çocuk Esirgeme Kurumu’nun kurucusudur. Cemiyet çocuklar üzerine birçok çalışmaya imza atmıştır. Çocuk Esirgeme Kurumunun en büyük faaliyetlerinden birisi 23 Nisan 1920 gününün çocuklara bayram olarak armağan edilmesi çalışmalarıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının mimarı Kırklareli Milletvekili Dr. Fuat Umay’dır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. 23 Nisan 1920 ülkemiz için cumhuriyetimizin temelini oluşturan önemli bir tarihtir. 23 Nisan 1920'de TBMM kurulmuş böylece ülke vatandaşlarımız tam egemenlik hakkına sahip olmuştur.

23 Nisan sadece Çocuk Bayramı olarak kutlanmakla kalmamıştır. Çocukların sorunları halka duyurulmuş böylece cemiyet ve devlet çocuk konusunda yapılacak olan faaliyetlerini ve gayelerini halka anlatma girişiminde bulunmuşlardır. 1943 yılının Trakya’da Yeşilyurt gazetesinde 23 Nisan ile ilgili yer alan haberde, Kırklareli halkının bayram hazırlıklarına 22 Nisan sabahı başlayarak her yerin bayraklarla donatıldığı ve 23 Nisan’da Cumhuriyet meydanında toplanıldığı ifadelerine yer verilmiştir.

Trakya'nın En Eski Bayisinden En Modern Hizmet; Günay Vodafone Shop Trakya'nın En Eski Bayisinden En Modern Hizmet; Günay Vodafone Shop

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.”

787Ea9C4 7D49 46C8 8C42 2809A6Fd5F49

Editör: Haber Merkezi