Cumhuriyet Halk Partisi bugün gerçekleştirdiği halk toplantısında hafta sonu gerçekleştireceği ön seçimi konuştu. “Artık söz üyemizde” diyen İl Başkanı Bora Terzi, “Sandıktan kim çıkarsa çıksın, o bizim Belediye Başkan adayımız, Belediye Başkanımız olacaktır” şekliden konuştu.

Toplantını açılışında bir konuşma gerçekleştiren Merkez İlçe Başkanı Cevahir Cem Yarım; “Bilindiği gibi İnece beldemiz ve merkez ilçemizde seçimde oy kullanacakların listesi askıya asıldı. Yine Cumartesi ve Pazar günü oy verme işlemi esnasında uyulması gereken bazı kurallar var. Bunlardan en önemlisi TC kimlik numarası taşıyan kimlik kartı veya kimlik kartı yerine geçen resmi belgenin yanınızda olması hususu. Bu konuda lütfen duyarlı olalım.

Ayrıca seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına, o gün Paşa Cafe’de 10 tane sandık kuracağız. Sandıklarımız alfabetik sıraya göre ayarlanacak. Herhangi bir sorun olması durumunda sandık kurulu başkanımız iki üyesi ile birlikte üyelere yardımcı olacak” dedi.

“Artık Karar Üyelerimizde”

İl Başkanı Bora Terzi ise konuşmasında şunları kaydetti; “Bu hafta sonu, 6 Ocak 2024 Cumartesi günü; Vize Çakıllı Beldesinde, Pınarhisar ilçesinde, merkez ilçemizin İnece Beldesinde, Pehlivanköy ilçesinde, 7 Ocak 2024 Pazar günü ise Kırklareli merkez ilçemizde, Babaeski ilçemizde, Babaeski Büyükmandıra Beldemizde, Babaeski Alpullu Beldesinde, Pınarhisar Kaynarca Beldesinde, Demirköy ilçesinde, Kofçaz ilçesinde, Vize Kıyıköy beldesinde Belediye Başkan Adaylarımızı belirleyeceğiz.

Bu demokratik kararlarından dolayı, üyeye olan saygısından dolayı, genel merkezimize ve parti meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Artık karar üyelerimizdedir. Kırklareli’nde çok uzun zamandan beri üye bazında bir ön seçim yapılmadı. Bu nedenle lütfen bunun kıymetini bilelim. Huzur içerisinde, sükûnet içerisinde, tartışma olmadan, ön seçime herhangi bir gölge düşürmeyecek şekilde bu süreci gerçekleştirelim. Sandıktan kim çıkarsa çıksın, o bizim Belediye Başkan adayımız, Belediye Başkanımız olacaktır” dedi.

Terzi, daha sonra gazetemize yaptığı açıklamada hafta sonu CHP’nin Kırklareli Belediye Başkan adaylarının belirleneceğini önemle vurgulayarak; “Oylama işlemi biter bitmez, sandıklar kapandığı anda oy sayımına geçilecek ve sonuçlar kamuoyu işle paylaşılacak. Yani anket uygulamasının devam ettiği Lüleburgaz haricinde, ilimizde Belediye Başkan adaylarımızı 6-7 Ocak tarihinde belirlemiş olacağız. Yine İl Genel Meclis adaylarımızı da 14 Ocak tarihinde aynı yöntemle belirleyeceğiz” dedi. (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Ferdi Kurtbayram