Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeliği için adayların belirlendiği ön seçimler sahte mühürlerin ortaya çıkmasının ardından sallantıya girdi. Belediye Meclis ön seçimi sırasında ortaya çıkan olayın ardından İl Genel Meclisinde oylar yeniden sayıldı. Yeniden gerçekleştirilen oy sayımının ardından 2 İl Genel Meclis Üyesi adayının sıralamadaki yeri değişti. İl Genel Meclisinde 222 oyun sahte mühürlü çıktığı partiden alınan duyumlarda belirlenirken, Belediye Meclisinde ise sahte oyların sayısının 270 civarı olduğu ifade edildi.

Yeniden sayımın ardından İl Genel Meclisi üyeliklerinde Saygun Ersin oy sayısı değişmeden 1.sırada ki yerini korurken ilk sayımda 2.olan Nilüfer Erol’un oyu 1035’ten 813’e düşerek 4.lüğe geriledi. Buna göre 3.sırada yer alan Emin Sertkaya ve 4.sırada yer alan Yeşim Girgin birer sıra yükselmiş oldu. Belediye Meclis ön seçimindeki oylar ise bu akşam yeniden sayılacak.

Sahte Mühürlerin ortaya çıkmasının ardından muhatapların ne ceza alacağı merak konusu. Partililer parti üzerinde olumsuz bir kara leke bırakmamak adına kişilerin partiden ihracını talep ediyor. Pek çok partili de seçimlerin yeniden yapılması gerektiğini savunuyor. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi