Çocuk haklarının hem kanunen hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu aktarılırken, eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavram olduğu vurgulandı.

Kırklareli Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen çocuk çalıştayı ile ilgili yapılan açıklamada, “Dünya’nın neresinde olursa olsun, çocukların; çalıştırılma, şiddet, ihmal, istismar, açlık, savaş, terör, göç, erken evlilikler gibi nedenlerle yaşadıkları mağduriyetlerin son bulmasını temenni ediyor, tüm çocuklarımızın “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü” kutluyoruz. Sağlıklı, acı çekmeyen, akranları ile eşit, hayatın gerisinde kalmayan çocukların yaşayacağı bir dünya diliyoruz.” Denildi.

Kırklareli Kent Konseyi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Kırklareli Bahçeşehir Kolejinin ev sahipliğinde ‘Oyun ve Masal Atölyesi çalışmaları eşliğinde haklarım konulu Çocuk Çalıştayı düzenlenerek kentin farklı okullarından 4., 5.,6.,7. sınıflardan 100 öğrenci ve 20 öğretmen çalışmaya katıldı. Psikolog Onur Sunal Gülşen ‘Oyun Atölyesi’ , Elif Bolu ‘Masal Atölyesi ‘ ile  başlayan etkinlik masa çalışmalarıyla devam etti.

Eğitim, Sağlık ve Çevre Konuşuldu

Teknoloji ve Dijital İçerik, Bedenimle İlgili Kararlar ve Psikolojim konularında kurulan istasyonlarda çocuklara yaşama, beslenme, oyun, barınma hakları konusunda görüşleri soruldu. Kentle ilgili sorunların çocuk gözünden değerlendirilmesi istenirken, yerel yönetimlerin çocuk ve gençlerle olan ilişkileri konusunda neler düşünüyorlar, bir kentin çocuklarına güzel ve sağlıklı yaşam ortamı sunabilecek kent olması için neler düşünüyorlar, şehrimi tasarlıyorum, şehrimi yönetiyorum karşılaştıkları sıkıntılar, çözüm önerileri ve hayalleri soruldu.

      Çocuklar adına karar vermek yerine çocuklarla birlikte karar vermek, sorunları çocukların gözünden yorumlamak çalışmaların hedefi olduğu kaydedildi. ( Haber Merkezi)

WhatsApp Image 2023-11-25 at 22.49.23

Editör: Haber Merkezi