Öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için etkili tedbirlerin alınması gerektiğini dile getiren Türk Eğitim Sen Kırklareli Şube Başkanı Enver Erdem, "Son olarak İstanbul Eyüpsultan’da eski bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz" sözlerini dile getirdi.

Enver 1

Eğitimde şiddetin engellenmesi için gerekli tedbirlerin alınması için zaman kaybedilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Erdem şu ifadeleri dile getirdi;

"Çalışmaları Önemli ve Kıymetli Buluyoruz"

"Genel Başkanımız Ali Yalçın, Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in daveti üzerine bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirmiş, görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapılmıştır. Sayın bakanın davetini ve eğitimcilere şiddeti önlemek üzere yapılacağı ifade edilen çalışmaları önemli ve kıymetli buluyoruz"

Enver 3

"Acilen Yapılmasını İstiyor ve Bekliyoruz"

Doğru Tercih İçin Rehber Oluyorlar Doğru Tercih İçin Rehber Oluyorlar

"Bu doğrultuda, eğitim çalışanlarına karşı eğitim ve öğretim hizmetinin sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alınması elzemdir.

Eğitim çalışanları olarak, şiddete karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesini, şiddete uğrayana, çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyor ve bekliyoruz."

Editör: Şefik Kenar