Danone, yurtdışından gelen yoğun talep nedeniyle Lüleburgaz’daki tesislerinde devreye aldığı 100 milyon kutu kapasiteli medikal besleme hattına bir yenisini daha ekleyerek yeni hat bu yılın ikinci yarısında 30 milyon Euro yatırımla faaliyete geçirecek. Dünya genelinde 100 yılı aşkın, Türkiye’de ise 40 yıla yakın süredir faaliyet göstermeye devam eden Danone, medikal beslenme alanında 500 milyon TL tutarla hayata geçirdiği yatırımı büyütmeyi hedefliyor.

 Lüleburgaz tesislerinde faaliyete  giren iki hat yatırımının ardından yurtdışından gelen yüksek taleple üçüncü hattı da devreye almak üzere planlamalarda bulunan Danone şirketi, Bu proje için 30 milyon Euro’luk bir yatırım öngördüğüni açıkladı. Harekete geçirilen projenin yılın ikinci yarısında devreye gireceği tahmin ediliyor.

Türkiye’de altı tesiste sütlü ve bitkisel bazlı ürünler, su ve içecek, anne-bebek beslenmesi ve medikal beslenme kategorilerinde üretim yapamaya hazırlanan Danone Türkiye Genel Müdürü Cem Küçükcan, sütlü ürünlerin yanı sıra yetersiz beslenme tedavisinde kullanılan medikal beslenme ürünlerinin üretildiği Lüleburgaz tesislerinin Danone’nin ilk hibrit fabrikası olma özelliğini taşıdığını ifade etti.(Haber Merkezi)

3-109

Editör: Haber Merkezi