2-285

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen, Asrın Felaketi'nde hayatını kaybedenlerin sene-i devriyesinde depremin saatinde yitirilen canlar anılacak.  Felaketin yaşandığı ilk andan itibaren asrın birlikteliğini oluşturarak bölgede görev alan kamu görevlileri, STK gönüllüleri, gönüllü vatandaşlar ile yaraların sarılması için bugüne kadar her türlü maddi ve manevi yardımda bulunan tüm Kırklareli halkının katılımıyla gerçekleştirilecek. 
Bir Anma Programı da  Kırklareli Belediyesi Tarafından Yapılacak 
Kırklareli Belediye Başkanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve tüm ülkeyi derinden sarsan depremde kaybedilen vatandaşları anmak için organizasyon düzenleyecek. 5 Şubat Pazartesi’yi, 6 Şubat Salı’ya bağlayan gece sabaha karşı yapılacak anma için saat 04:17’de Dingiloğlu Parkı önünde toplanılacak.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu yaptığı açıklamada; “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yıkımlarından birini geçtiğimiz yıl bugün yaşadık. Ne bu büyük acıyı unutacağız, ne de bize emanetlerini yok sayacağız. Bütün Kırklareli halkını, geçtiğimiz yıl gösterdiği olağanüstü dayanışma gibi bu geceyarısı sabaha karşı 04:17’de Dingiloğlu Parkımıza anma törenine davet ediyorum” dedi.
Üzerinden bir yıl geçmiş olsa da, acının hala taze olduğunu vurgulayan Kesimoğlu; “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Çok büyük kayıplarımız oldu. Onbinlerce insanımızı bu depremde kaybettik. Sayısız insanımız yaralandı. Evlerini, yakınlarını, ailelerini, işlerini kaybetti. Hatıraları yerle bir oldu. Yaşanılan şehirler bambaşka bir görüntüye büründü. Depremin yarattığı psikolojik sıkıntılar hala devam ediyor. Bu depremden en çok etkilenenler de kuşkusuz çocuklar oldu. Tüm ülke birlik olduk. Yaraları halen sarmaya, gelecek için o insanlarımıza yeni umutlar yaratmaya devam ediyoruz. Birinci yılında, kaybettiklerimizi anmak için bir arada olacağız. Unutmamak ve unutturmamak için. Yaşadıklarımızdan ders çıkarmak, geleceğe hep birlikte daha güvenle bakmak, daha tedbirli olmak için unutmayacağız” ifadelerinde bulundu. (Haber Merkezi)

Whatsapp Image 2024 02 05 At 11.59.17

Whatsapp Image 2024 02 05 At 12.15.40

Editör: Haber Merkezi