Kırklareli’nde özellikle depremden sonra kişilerin güvenli ev ve güvenli bölge tercihlerinin arttığının vurgusunu yapan Taşkıran; “Ülke genelinde yaşanan kira fiyatlarındaki düzensiz artış emlakçılık sektörünü de etkiledi.” dedi.

Yaşanan deprem felaketiyle birlikte güvenli bölge tespitleri yapıldığını kaydeden Taşkıran; “Mahalleler arasında daha önce İstasyon Mahallesi tercih ediliyordu. Fakat İstasyon Mahallesinde dere yatakları olması durumundan dolayı vatandaşların bu bölgeyi ikinci plana attığını görmüş olduk. Buradaki kira ve konut oranlarının da gerilediğini fark ettik.” dedi.

Taşkıran açıklamalarının devamında; “Ev sahipleri tarafından yapısal anlamda en çok tercih edilen mahalleler arasında Demirtaş Mahallesi, en az tercih edilen mahallenin ise İstasyon Mahallesi olduğunu gördük. Tabi bu konuda inşaat mühendislerimiz de bu durumu göz önünde bulundurarak inşaatlarını gerçekleştiriyorlar.” dedi.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik krize de değinen Rumeli Yatırım ortaklarından Sermin Taşkıran, ekonomik kriz her geçen gün kendini daha fazla hissettirirken kiracı ve ev sahipleri arasında krizlerin yaşanmasının da kaçınılmaz olduğunu aktardı.

Rumeli Yatırım ortaklarından Sermin Taşkıran; “Ülke genelinde ekonomik durumla beraber ciddi enflasyon artışları oldu. Bu durum en çok kiracı ve ev sahiplerini etkiledi. Sektörler arasında istismara en açık olan ise emlakçılık sektörü oldu. Hükümet politikalarıyla beraber bir enflasyon artışı belirlendi fakat bu durumu hiçbir ev sahibi uygulamadı. Bizler sektörün içinde olduğumuz için kiralama yapanlar ve ev sahipleri direkt bizimle muhatap oldular. Bu durum iyi ilişkileri olan ev sahibi ve kiracıların da aralarının bozulmasına ve hukuksal boyuta taşınmasına sebebiyet verdi. “dedi. (Güfte Çanlı)

Editör: Güfte Çanlı