Kırklareli Merkez Deveçatağı köyünden Filiz Tuna, 2019 yılında aldığı lavanta ve arı hibe destekleri ile işletmesini hayata geçirdi. Bahçesini agro turizme açan Filiz Tuna, yerli yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Lavanta yağı ve lavanta balı üretimi ile hem doğaya hem de ekonomiye katkı sağlıyor.

“Boşa Akan Yağmur Suları Değerlendirilmeli!” “Boşa Akan Yağmur Suları Değerlendirilmeli!”

Tarım ve Orman Bakanlığı sayesinde çok güzel bir mesleğim oldu”

5 yıldır bu işle uğraştığını ifade eden Tuna; “2019 Yılında Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle arılarımı ve lavantalarımı aldım. Hiç tanımadığımız bir bitkiydi, zaman içinde tanıdık. 5 yıl önce de bahçemizi turizme açtık. Kırklareli’nde bir ilki gerçekleştirip, lavanta balını yetiştiriyorum. Tarım ve Orman Bakanlığı sayesinde çok güzel bir mesleğim oldu. Bizlere vermiş oldukları desteğe çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Bahçemiz turistlerin çok ilgisini çekiyor”

Lavanta Bahçesi sayesinde turizme de katkı sağladığının altını çizen Tuna; “Lavanta ile alakalı enb önemli ürünüm balım. Lavanta kolonyalarımız var, magnetlerimiz var, yüz toniğimiz var. Gün geçtikçe ürünlerimizi çeşitlendirdik. Ürünlerimizin kalitesi çok iyi bu nedenle biz de çok mutlu oluyoruz. Bahçemiz turistlerin çok ilgisini çekiyor. Yerli ve yabancı turistler çok ilgi gösteriyor” şeklinde konuştu.

Muhabir: Volkan Abuy