Esnafın kredi kullanacağı süreçte de belirtilen hususta bir kez daha uyarı yapan Babaeski Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Çakıcı, değişen faiz oranlarını takip edil tahsil tarihlerine dikkat edilmesi gerektiğinin vurguladı.

Büyükkarıştıran’da Vatandaş Odaklı Çalışmalar Devam Ediyor Büyükkarıştıran’da Vatandaş Odaklı Çalışmalar Devam Ediyor

Başkan Çakıcı yaptığı açıklamada şu ifadeleri dile getirdi;

"Bilgilendirme Yapmıştık"

"Bilindiği üzere siz esnaf ve sanatkarımıza, gerek kredi kefaleti müracaatı esnasında, gerekse kredi kefalet işlemleriniz bittiğinde sözlü ve yazılı olarak Halkbank'tan kullanacağınız hazine destekli esnaf kredilerinin faizlerinin değişebileceği hususunda gerekli bilgilendirmeleri yapmıştık"

"Güncellendi"

"Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar neticesinde kullanış olduğunuz hazine destekli esnaf kredilerinin faiz oranları Halkbank tarafından değiştirilmiştir.

Kooperatifimiz kefaletiyle; Halkbank'tan kullanmış olduğunuz hazine destekli esnaf kredilerinin faiz oranları aşağıda yer alan koşullarla güncellenmiştir."

"1-13 Mayıs Tarihleri Arası"

"Faiz oranı değişiklikleri 01.05.2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde uygulanmaya başlandı. 01.05.2024-13.05.2024 tarihleri arasında tahakkuku ve/veya tahsili gerçekleşmiş olan taksitlerin faiz tutarlarından eksik alınmış olan tutarlar sistemsel olarak yansıtılarak bir sonraki taksit tutarlarına ilave edilmek suretiyle tahsil edilecektir.

Yeni ödeme planlarınızı kooperatif sistemleri güncellenene kadar Halkbank internet bankacılığından görebilirsiniz. Otomatik ödemelerinizi kontrol etmeyi unutmayınız."

Editör: Şefik Kenar