Ekosistem için kritik önem taşıyan arıların, en çalışkan canlılar arasında yer aldığını ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "20 Mayıs Dünya Arı Günü. Arılar ve arıcılık sektörünün önemi hakkında farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan Dünya Arı Günü'nü büyük bir sevinçle karşılıyoruz. Arılar, doğanın en çalışkan canlıları arasında yer almakta ve ekosistemimizin sağlığı için vazgeçilmez bir role sahiptir" sözlerini ifade etti.

"Bu Küçük Mucizevi Canlılar..."

Doğal döngü içerisinde birden fazla safhada önemli roller üstlenen arıların önemini vurgulayan İl Tarım Müdürlüğü, "Bu küçük mucizevi canlılar, bitkilerin tozlaşmasını sağlayarak hem tarımsal üretimimizi desteklemekte hem de biyolojik çeşitliliğin korunmasına katkıda bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Kırklareli'nin ekonomisi..."

Tarımsal faaliyetler bakımından önemli ürünler üreten Kırklareli için de arıcılığın vazgeçilemez olduğunun altını çizen İl Tarım Müdürlüğü, "Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, arıcılığın ve arı ürünlerinin ilimiz ekonomisine sağladığı katkının farkındayız. Bu nedenle, arıcılarımızın yanında olmayı, onlara eğitim ve destek sağlamayı görev biliyoruz. Arıcılık sektörü ile ilgili projelerimizi sürdürerek, arıcılarımızın bilgi ve becerilerini artırmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" sözlerini dile getirdi.

"Sürdürülebilir ve Sağlıklı Bir Gelecek İçin"

20 Mayıs Dünya Arı Günü kutlaması yapan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Dünya Arı Günü vesilesiyle, tüm arıcılarımızı, bu alana gönül vermiş değerli çiftçilerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyor, sürdürülebilir ve sağlıklı bir gelecek için arıların korunmasının önemine bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz. Unutmayalım ki, arıları korumak, doğayı ve geleceğimizi korumak demektir. Bu anlamlı günde, arıların ve arıcılığın değerini bir kez daha hatırlatmak ve bu sektöre olan desteklerimizi artırmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi