Kullanılan kredilerin faizlerinin kademeli olarak arttırılmasının küçük esnafa büyük bir yük olacağını dile getiren Şeker, küçük esnafın üzerine düşen ekonomik sorumluluklarını yerine getirdiğini vurguladı.

“Zor Durumda Bırakılmamalıdır”

Tekelleşen piyasada büyük sermayeler ile mücadele ederek ayakta kalmaya çalışan küçük esnafın desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Şeker, “Küçük esnaf her aman devletinin ve milletinin yanında olmuştur. Sorumluluklarını yerine getirmiştir. Kültürel değerlerini yaşatıp, yerel özelliklerini devam ettirmiştir. Tekelleşen piyasa ile mücadele etmeye çalışırken, faiz güncellemesi ile zor durumda bırakılmamalıdır” dedi.

"Esnafa Bir Nevi Darbe Yapılmıştır"

Faiz güncellemelerinin esnafa büyük külfet olduğunun altını çizen Başkan Şeker, "Küçük Esnaf bugüne kadar her şartlarda devletin yanında olmuştur. Yıllardır Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatiflerimiz aracılığıyla, Halk Bankası tarafından Esnaf ve Sanatkarlarımıza kullandırılmış olan Hazine destekli Kredilerde Halk Bank Genel Müdürlüğünce faiz güncellemesi yapılarak, kademeli olarak arttırılıp, Esnafa bir nevi darbe yapılmıştır" ifadelerini dile getirdi.

"Sesimizin Duyurulmasını İstiyoruz"

Küçük esnafın devlete karşı sorumluluklarının bilincinde olduğunu ifade eden Başkan Şeker, "Küçük Esnaf Devlete Vergisini, stopajını, bağ-kurunu, çalışanın sigortasını ödeyerek devlete katkıda bulunuyorsa, esnafa verilen hazine destekli kredi faizleri indiriminde de devletin ve Kırklareli ilimizin 3 milletvekilinin esnafın yanında olarak mecliste sesimizin duyurulmasını istiyoruz" dedi.

"Geriye Çekilmesini Talep Ediyoruz"

Trakya'nın En Eski Bayisinden En Modern Hizmet; Günay Vodafone Shop Trakya'nın En Eski Bayisinden En Modern Hizmet; Günay Vodafone Shop

Gerçekleştirilen düzenlemenin küçük esnafın göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilerek geri çekilmesini talep eden Başkan Şeker, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve yetkililer tarafından Esnaf ve Sanatkarlarımızın mağduriyetleri tekrar gözden geçirilip bir an önce bu faiz güncellemesinin geriye çekilmesini önemli talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi