Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı İsmail Koçak, ilimizde bulunan engelli park alanlarının durumu ve yanlış park etme durumlarıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

“Bu araçların arasında ticari araçlar da var”

Gazetemize konuşan Başkan İsmail Koçak park yerlerinin Kırklareli’nde ki engelli sayısı göz önünde bulundurulduğunda yeterli olduğunu söyledi ama ekledi; “Engellilere ait park yerlerinin yeterli olduğunu düşünüyorum fakat bu park yerleri engelli olmayan kişiler tarafından işgal altında. Engelli olmayan araçlar; bu araçların arasında ticari araçlar da var. O nedenle bu tür yerlere park konusunda vatandaşlarımızın sürücülerimizin duyarlı davranması engelli park yerlerine engelli olmayanların park etmemeleri konusunda hassas davranılmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılık bekliyoruz.”

“Gerekli cezaların verilmesini istiyoruz”

Kırklareli’nde İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Yemek Verilecek Kırklareli’nde İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Yemek Verilecek

Kolluk kuvvetlerinin bu konuda desteklerini gördüklerinin altını çizen Koçak temek sorunun duyarsız insanlar olduğunu belirtti. Engelli yeri olmasına rağmen göre göre park edenleri de eleştiren Koçak “Özellikle engelli park yerlerine bilerek park eden, kaldırımlarda engellilerin kullanması için yapılan rampalara park yapan vatandaşlarımızın aynı zamanda araç kullanmayan vatandaşlarımızın da uyarılarıyla yardımcı olmasını bekliyoruz. Tabi esas görev kolluk kuvvetlerimize düşüyor. Kolluk kuvvetlerimizin denetimlerini sıklaştırarak, bu tür yanlış park eden sürücülerin uyarılıp gerekli cezai müeyyidenin uygulanması talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Volkan Abuy