Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, Kuruma son zamanlarda evde paketleme ilanlarına ilişkin vatandaşlardan gelen başvurular nedeniyle konuya açıklık getirdi.

Babalıoğullu “Evde paketleme işi ve evde ek iş fırsatı gibi adlar altında bazı internet siteleri  ile sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlar, reklam ve yüksek ücret vaatleriyle süslenerek işsiz vatandaşlarımız ve genellikle ev hanımları hedef alınıyor. Güven sağlamak için İŞKUR'un adını ve logosunu kullanarak vatandaşlarımızın kişisel bilgileri elde edilmek isteniyor. Evde yapılabilecek paketleme ya da süsleme işlerini basit ve gelir getirici faaliyet olarak gösterip cazip hale getirici reklamlarla, başvuran kişilerden ev adresi, T.C. kimlik numarası, IBAN bilgisi ve hatta işin sonunda iade edilecek kaparo ve para talep edilebiliyor.” diyerek sözlerini sürdürdü.   

Babalıoğullu: “Kurum web sayfamızdan ya da resmi sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanmadığı sürece İŞKUR adını kullanarak iş ilanı, evde iş imkanı, evde paketleme gibi paylaşımlar yapan kişi ya da sayfalara itibar edilmemelidir. Kurumumuzun bu türden hiçbir sayfa ile bağlantısı bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız Kurum hizmetlerinden İŞKUR resmi web sayfası ya da İl Müdürlüğümüze başvurarak iş ve meslek danışmanlarımız aracılığıyla yararlanabilirler. Ayrıca, “İŞKUR’un tüm hizmetleri ücretsizdir.” açıklamasıyla sözlerini tamamladı. (Kadir Sinici)

Editör: Haber Merkezi