Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanlığı, ABD ve İsrail’e karşı Filistin’in bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin yanında olduklarını söyledi.

Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanı Erdal Demirkan tarafında yapılan açıklamada, “ABD emperyalizmine ve İsrail Siyonizm’ine karşı direnen Filistin’in yanındayız. Zulme boyun eğmeyen Filistin halkıyla omuz omuzayız, 7 Ekim’de Hamas’ın başlattığı ‘Aksa Tufanı’ hareketini destekliyoruz” dedi.

Demirkan, “Filistin, zulme karşı savaşmaktadır”

İl Başkanı Demirkan açıklamasının devamında, “Filistin toprakları İsrail işgali altındadır. Filistin, zulme karşı savaşmaktadır. Bağımsızlık uğruna ve işgale karşı verilen her türlü savaş haklıdır. İsrail, ABD’nin ana üssüdür. İsrail’ in yayılmacı ve saldırgan politikasının altında ABD vardır. Bölge ülkelerinin emperyalizm karşısında oluşacak birliği bugün hiç olmadığı kadar önemlidir. İtidal çağrıları yaparak Filistin meselesi çözülemez. Tarafsızlık İsrail’ in ve ABD’nin ekmeğine yağ sürmektir. Dedi.

 “İsrail’ in saldırganlığını durdurmak ve Filistin’ in mücadelesini zafere ulaştırmak için, Genel Başkan Doğu Perinçek’in açıkladığı, İsrail-Filistin Savaşı’na ilişkin “Vatan Partisi’nin Üç Ayaklı Planı” uygulanması gerektiğini kaydeden Demirkan, “ABD İsrail’ e destek vermek için dünyanın en büyük uçak gemisini yolluyor. On yıllardır insan hakları ve demokrasi bahanesiyle ABD, Vietnam’ ı, Afganistan’ ı, Irak’ ı, Suriye’yi, Libya’yı ve daha nicelerini işgal etti, mazlumları katletti. Dünyanın en büyük teröristine, ABD’ ye meydan okuyoruz. Tanklarıyla, toplarıyla, dünyanın en büyük uçak gemileriyle gelseler de Batı Asya’nın direnişini kıramayacaklar. ABD, dünyanın jandarması değildir.” Dedi.

Arap karşıtlığından ötürü İsrail yandaşlığına soyunan sözde, Türk milliyetçileri olduğunu söyleyen Kırklareli Vatan Partisi İl Başkanı Erdal Demirkan, “Türk milliyetçiliği emperyalizme karşı tavırda sınanır. Türk milliyetçisi bağımsızlık mücadelelerinden yanadır, İsrail’ in emperyalist politikalarını destekleyen mazlum Filistin halkı düşmanı Türk milliyetçisi olamaz. “Filistin İsrail’ e saldırarak kendini bitirecek”, Filistin’ in İsrail’ e saldırması İsrail’ e yaradı,” diyenler Mustafa Kemal Paşa Anadolu’ da savaşa başladığı zaman “aman savaşmayalım, bizi tümüyle işgal ederler” diyen mandacıların devamıdır. Mustafa Kemal Paşa’yı vatana ihanetle suçlayan Damat Feritlerden ve Ali Kemallerde aynı kaygılarla vatanı sattılar. Türkiye’ de mandacılığa ve emperyalizm uşaklığına izin vermeyeceğiz.” Diye belirtti.

İl Başkanı Demirkan açıklamasının devamında, Vatan Partisi, ABD-İsrail saldırganlığını stratejik düzlemde durdurmak için uygulanması gereken üç ayaklı bir çözüm planı önerdi. Bu bağlamda, Doğu Kudüs merkezli bağımsız Filistin Devletinin kurulması gerektiğini aktardı. ABD ve İsrail’ in ‘Kürdistan’ adı altında İkinci İsrail Devleti’ni kurma girişiminin bugün öncelikle Suriye ve Irak topraklarında bozguna uğratılması gerektiğini savunan Demirkan, “ABD-İsrail-Yunanistan-Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ortaklığının Doğu Akdeniz’deki saldırganlığının boşa çıkartılmasıyla çözüm planının devreye sokulması gerektiğini savundu.

Kırklareli Vatan Partisi İl Başkanı ayrıca “Başkenti Kudüs-u Şerif olan Filistin Devleti kurulduğunda hep birlikte Mescid-i Aksa’yı ziyaret edeceğiz” Dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi