Kırklareli’nin tanınmış isimlerinden, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci’nin, İYİ Parti’den Kırklareli Belediye Başkan adayı olacağı belirtiliyor.

Dermenci’nin isminin Genel Başkan Meral Akşener tarafından açıklanması bekleniyor.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerde, Kırklareli’nden Milletvekili aday adayı olan Dermenci’nin, bugün Ankara’ya gideceği ifade ediliyor.

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde göreve gelmesinin ardından, birçok başarılı çalışmalara, projelere imza atan Dermenci’nin, Belediye Başkan adayı olması yönünde kamuoyundan talepler aldığı, büyük destek gördüğü belirtilmekte.

Gördüğü bu ilgi neticesinde aday olmaya karar verdiği kaydedilen Dermenci’nin, isminin çok yakında açıklanacağı konuşuluyor.

338300506 773967197456486 1265571228677748134 N

Başarılı Bir İsim; Ali Dermenci

Ali Dermenci, Kofçaz’ın Devletliağaç Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini kendi köyü olan Devletliağaç Köyü’nde, ortaokulu ise Çorluda okudu. Lise öğrenimini yine Çorlu’da okurken babasının genç yaşta vefat etmesiyle, öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Askere gidene kadar da evin en büyük oğlu olarak baba mesleği olan tarım ve hayvancılıkla ailesini geçindirdi. Askerliğini yaptıktan sonra 2 dönem Anavatan Partisi Kofçaz İlçe Başkanlığı yaptı.

Daha sonra da Doğru Yol Partisi ve Demokrat Partisi İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin 2011 yılındaki seçimlerine, içerisinde bulunduğu sorunları en iyi bilen biri olarak aday olmaya karar verdi. Hem kendisini tanıtmak hem de Birlik adına yapacağı çalışmaları anlatmak için İlimizin 8 İlçesi, 13 beldesi ve 179 köyündeki Birlik üyelerini gerek köylerinde, gerek ahırlarında, gerekse de kahvelerinde birçok kez ziyaret etti.

Yaptığı bu özverili çalışmalar ve mücadeleler sonucunda; kamuoyunda kazanılması çok zor olarak görülen Birlik Başkanlığı seçimini ciddi bir farkla kazandı. 2011 yılında Birlik Başkanlığı görevine geldikten sonra şeffaf, her zaman hesap verebilir, hesap sorulabilir bir yönetim anlayışıyla, birliğe; yeni hizmet binası, hayvan hastanesi kazandırdı. 5 veteriner hekim, 5 ziraat mühendisi, 8 veteriner sağlık teknisyeni,12 büro personeli, 20 araç ile Merkez, Lüleburgaz, Babaeski, Pınarhisar ve Vize İlçelerinde bulunan şubelerle, Kırklareli’nin en ücra köşesine kadar ulaşılan en iyi hizmet ağı oluşturuldu.

Dermenci ile birlikte Birlik, ilimizdeki hayvancılık alanında faaliyet gösteren en büyük sivil toplum kurumu haline geldi

Başkan Ali Dermenci, görevi zarfında üye ve yetiştiricilerle dostluk bağlarını daha da güçlendirerek üyelerin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya her daim devam etti. Yapılan bu başarılı ve özverili çalışmalar neticesinde de 2011 yılından bu yana gerçekleşen ve son olarak 2021 yılında yapılan seçimli genel kurulda Dermenci, rakipsiz ve tek liste ile güven tazeleyerek yeniden aynı göreve seçildi.

Bir erkek, bir kız çocuk, bir de torun sahibi Dermenci, şimdi aynı görev anlayışı ile Belediye Başkanı olarak Kırklareli’ne hizmet etmek istiyor. (Volkan Abuy)

336774847 4160607657497132 970190702108354918 N

Editör: Volkan Abuy