Gaziosmanpaşa İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ni, İnci Yılmaz Şimşek'in katılımıyla coşkuyla kutladı. Eğitimci yazar, okulu ziyaret ederek öğrencilere dil bilinci kazandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

İnci Yılmaz Şimşek, sınıflarda Uzay'ın Kayıp Gezegeni adlı çocuk kitabıyla etkileşimli bir kitap okuma etkinliği düzenledi. Bu etkinlik sayesinde öğrenciler, dilin zenginliklerini keşfetme ve hayal güçlerini geliştirme fırsatı buldular. Etkinliklerin devamında öğrenciler, İnci yılmaz şimşek'in rehberliğinde "Deyimler Sözlüğü" hazırlayarak Türkçe deyimleri öğrenme ve kullanma becerilerini artırdılar.

35E25F6B 7E94 4F8F 9119 51Ca8A9798E0

Gaziosmanpaşa İlkokulu Müdürü Sait Perver  Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin dil bilinci oluşturmanın yanı sıra öğrencilere edebi zevk kazandırmada önemli bir rol oynadığını belirterek, yazarı davet eden sınıf öğretmeni Buket Gövce'ye teşekkür etti. Öğrenciler, etkileşimli etkinlikler sayesinde dilin zenginliğini bir arada keşfetmenin keyfini yaşayarak, Türkçe diline olan ilgilerini artırdılar.

Etkinliği gerçekleştiren  4/A Sınıfı öğretmeni Nejla Çağdaş Önal, 3/A Sınıfı öğretmeni Yasemin Can,  3/B sınıf öğretmeni Serkan Dinçer  ve  4/B  Sınıfı öğretmeni Buket Gövce Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin dil bilincini güçlendirmeye ve öğrencilerin kültürel mirasımıza sahip çıkmalarına önemli bir katkı sağladığına değindiler. (Kadir Sinici)

69B57Fef 5F20 4D3C Ac8D C1403B2C0846

Editör: Kadir Sinici