Kırklareli Üniversitesinde Tıp Fakültesi akademisyenleri, öğrencileri ve sağlık çalışanlarının katılımlarıyla “14 Mart Tıp Bayramı” kutlandı.

197 yıldır kutlanan Tıp Bayramının bu sene Tıp Fakültesi Binasının açılmasıyla ayrı bir anlam kazandığını dile getiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Şengör, Tıp Fakültesinin 46 öğretim elemanı ile Kırklareli’ne hizmet verdiğini vurguladı.

Byhi Gr 14 03 2024 E73A2

Saat 14.00’da Kayalı Kampüsü Tıp Fakültesi Binasında 14 Mart Tıp Bayramı Töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Şengör birer açılış konuşması yaptı.

Rektör Şengörür konuşmasında; Tıp alanında çalışanların özverili çabalarını ve topluma verdikleri değeri vurgulayarak, sağlık çalışanlarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Tıp öğrencilerinin gelecekteki başarılarına olan inancını dile getirerek, onlara başarılar diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR ise 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihçesini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Temel Tıp Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Sema Tulay Köz, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Muzaffer Savaş Tepe ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Enis Özkaya sunum eşliğinde bölümlerinin tanıtımını dinleyicilere aktardılar. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy