12-15 yaş aralığında bulunan 15 çocuk ve gence yönelik olarak belli bir spor branşına yönlendirip bedensel gelişimlerine katkı sağlanan projeyle, öğrenciler belirlenen spor dalında profesyonelleşerek milli sporcu kimliği kazanmasına vesile olan ulusal ve uluslararası müsabakalarda Kırklareli ve ülkeyi temsil etmelerini sağlamak amacıyla Futbol branşında sportif kurslar düzenleniyor.

Gerçekleştirilen proje kapsamında olumsuz sosyal koşullar nedeniyle bulundukları yaş gruplarının yaşam gerekliliklerini yeterince tanıma imkânı bulamayan gençler için faaliyete geçen projelerle gençlerin yaşamlarına entelektüel dokunuşlarda bulunuluyor.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hayata geçirilen proje kapsamında gençlerin hayata ve kendilerine bakış açılarının değiştirmesi, aidiyet duygularının ve özgüvenlerinin geliştirilmesi, kazanacakları edinimlerle toplumda varlık ve gelişimlerini sağlıklı bireyler olarak sürdürebilecekleri bir hayata hazırlanmalarına katkıda bulunmak ve suça sürüklenmeleri veya suç mağduru olmalarının engellenmesi hedefleniyor.  (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi