Karakoç Köyünde kurulan ve tamamlanma aşamasına gelen 179 köyün su ihtiyacını karşılayacak olan "Güneş Enerji Santrali Tesisi" projesi artık gün sayıyor.

Sona gelinen projede yüklenici firmaya ödenecek para İl Genel Meclisinin gündemine geldi. Ocak ayı 2.oturumunda görüşülen konuda projenin tamamlanması için firmaya ödenecek 39 milyonluk ek ödenek için yetki verilmesi gündeme geldi. Bundan önceki süreçte proje için 50 milyonluk borçlanmaya gidilmişti ancak değişen şartlar dolayısıyla santral bu tutara tamamlanamadı.

"Meclise Bilgi Verilsin"

Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın projenin ilk gündeme geldiğinde 5 megawattlık olan projenin şu an 2,7 megawattlık olması ama buna rağmen maliyetin artması konusunda meclis üyelerine bilgi verilmesini talep etti.

CHP Grup Sözcüsü Aptullah Mutluer, bu noktaya gelen projenin tabiki yarım bırakılmayacağını ancak bilgilendirme olmasının sağlıklı olduğunu dile getirdi. Projenin imza aşamasında olduğunu söyleyen Mutluer, muhtarların da konuyla alakalı bilgi istediğinin altını çizdi.

AK Parti Grup Sözcüsü Nihat Sağlam ise projenin son aşamada olduğunu ve katıldığı toplantıda projenin faaliyete geçme aşamasında olduğunun altını çizdi.

Projeye ek ödenek tahsisi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, rapor yarın meclis toplantısında okunacak. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy