23 Mart 2022 tarihinde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İstanbul ve Tekirdağ yurtlarında kalan öğrencilerin oluşturduğu takımların Saraçhane-2 nolu sahasındaki maçında olaylar çıktı. Hakem kararlarına itiraz eden öğrenciler, yeşil sahada yaşanması istenmeyen olaylara neden oldu.

Lüleburgaz’da Gençlere Büyük İmkân Lüleburgaz’da Gençlere Büyük İmkân

Bir Hakemin Kolu Kırıldı

Edirne İl Hakemleri Yağız Ata Çorbalı ve Erdem Bilgin'e saldıran öğrenciler, Hakem Çorbalı'nın kolunu kırdı. Olayın ardından konu adli makamlara taşındı. Edirne 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar verildi. Saldırı olayına karışan öğrenciler hakkında kasten yaralama, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlarından ceza aldı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Edirne Şubesi yaptığı açıklamada, "Çıkan olaylar neticesinde Edirne il hakemimiz Yağız Ata Çorbalı ve Erdem Bilgin'e yönelik menfur saldırılar gerçekleşmiş ve neticesinde Yağız Ata Çorbalı'nın kolu kırılarak, ameliyat olmuştur" ifadelerini kaydetti.

Cezalar Belli Oldu

Edirne 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda saldırganların aldığı cezalar belli oldu.

"Edirne 3. Asliye Ceza Mahkemesinin 2022/376 Esas - 2024/183 Karar numaralı kararı ile;

Sanıklar B. O., H. T. Ç. ve O. G.'nin Yağız Ata Çorbalı'ya yönelik üzerine atılı kasten yaralama suçunu islediği sabit olduğundan ayrı ayrı 1 yıl 7 ay 20 gün hapis cezasi ile cezalandırılmalarına,

Sanık M. S. ve M. A.'nın Yağız Ata Çorbalı'ya yönelik üzerine atılı kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçunu islediğinin sabit olması nedeniyle 28.320TL. adli para cezası ile cezalandırılmalarına,

Sanık D. T.'nin Erdem Bilgin'e yönelik üzerine atılı kasten basit yaralama suçunu islediği sabit olduğundan 12.000 TL. adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

"Saldırılara Sıfır Tolerans"

Yeşil sahalardaki şiddete tolerans gösterilmeyeceğinin altını çizen Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Edirne Şubesi, "Hukuki süreç derneğimiz ve dernek avukatımız Av. Özben İpçi tarafından hassasiyet ile takip edilmiş olup, nihayetinde suçlular mahkemece cezalandırılmıştır. Hakemlerimiz ve gözlemcilerimize yapılan saldırılar konusunda sıfır tolerans anlayışını göstereceğimizden ve bu tip saldırıları gerçekleştirenlerden her türlü hukuki haklarımızı kullanarak ceza almalarını sağlamaktan geri durmayacağız. Hakemler ve gözlemciler sahipsiz değildir. İlgili müsabakada görevli olan tüm hakem ve gözlemcimize geçmiş olsun dileriz" sözlerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi