19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yılında olmanın mutluluğunu dile getiren Vali Ekici, "19 Mayıs, aziz milletimizin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının, esarete, teslimiyete ve mandaya karşı bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür. “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” diyen kahraman ecdadımızın işgalcilere verdiği büyük bir cevap, tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz özgürlük sevdamızın bir yansımasıdır" dedi.

Bağımsızlık vurgusu yapan Vali Ekici, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün Türk Milletinin kurtuluşu ve vatanın bölünmez bütünlüğü için 19 Mayıs 1919`da başlattığı hareketle, bağımsızlık meşalesi yakılmış, akabinde yapılan kongrelerle bütün yurtta milli birlik ve beraberlik sağlanarak büyük bir azim ve kararlılıkla Milli mücadele zafer ile taçlandırılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır" ifadelerini dile getirdi.

"Kadınıyla, Erkeğiyle"

Büyük sıkıntılara hep birlikte göğüs geren bir millet olduğumuza değinen Vali Ekici, "Aziz milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu zaferle aziz milletimiz vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir" ifadeleri kaydetti.

Vali Ekici kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Geleceğin Teminatı Gençler"

"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.' diyerek Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır. 19 Mayıs gününü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Gençlik, milletimizin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler."

"Sizlere Güveniyoruz"

"Geleceğimiz, umudumuz, değerli gençler; Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye’nin uygarlık yolunda duraksamadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesisiniz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı geleceğimiz ve umudumuz olan siz gençliğe armağan etmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Bu aziz vatanın atalarımızdan bizlere emanet olduğunun bilinciyle milletimize, devletimize, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu, daha müreffeh yarınlara taşımanın gayreti ve çabası içerisinde olacağınıza inanıyor, sizlere güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, sevgili gençlerimiz ve Kırklarelili hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Editör: Haber Merkezi