Arizbaba Köyü’nde Çamur Telaşı Arizbaba Köyü’nde Çamur Telaşı

DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem, altın madeni açılmak istenen Kula Köyünde incelemelerde bulundu ve açıklama yayınladı.

“Hayvanlara bile yasaklanan sahaya “ÇED gerekli değildir” kararı verildi”

Hayvanların girmesinin yasak olduğu alana ÇED gerekli değildir kararı verilmesini eleştiren Çidem; “Burası Istrancaların derinliklerinde Kırklareli Merkez Kula köyü. Altın madeni ruhsat alanı. DOKU Derneği olarak sahada inceleme yapıyoruz. Sadece suyun ormanın kuşların ve doğanın sesi var. Burada hayvan otlatmak yasak ama patlatmalı altın madeni açmak istedikleri sahada tam kapalı orman var. Su var. Yaban hayatı var. Olması gerekenler var. Hayvanlara bile yasaklanan sahaya “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Her türlü yasal süreci başlatıp sürecin her aşamasını takip edeceğiz” dedi.

“Karar verenlere sesleniyoruz”

Karardan dönülmesi gerektiğini savunan Çidem; “2015 yılında ÇED gereklidir kararı veren idare bugün neden ÇED gerekli değildir. Kararı verdi? Elbette bizim sorduğumuzu bağımsız yardı da soracaktır. Çünkü hukuk devletinde yaşıyoruz. Bir an önce ÇED gerekli değildir kararından vazgeçin. Karar verenlere sesleniyoruz. Kararı tekrar gözden geçirin. Sahayı asıl sahiplerine bırakın” şeklinde konuştu. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy