Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından Babaeski'de ve Lüleburgaz'da öğrencilere trafik eğitimi verildi.

Eğitimlerle alakalı açıklamada; "Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Babaeski ilçesi Büyükmandıra Beldesinde Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik olarak trafik semineri etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Trafik 2

Trafik Jandarması tarafından geleceğin sürücüleri ve yetişkinleri olan öğrencilere güvenli karşıdan karşıya geçiş yöntemleri, genel trafik kuralları, trafik işaret levhaları, trafikte görme ve görülme, yaya geçidi kullanımı, seyahat esnasında sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanımı, araçlarda güvenli yolculuk, alkollü araç kullanmanın sakıncaları, sürücü belgesiz araç kullanmamaları konularında bilgilendirme yapılmıştır.

Lüleburgaz ilçesi Ahmetbey Beldesinde Cumhuriyet Anaokulu ve İlkokulu öğrencilerine Trafik Jandarması tarafından boyama kitabı ve Trafik Jandarması Okul Yolunda adlı hikaye kitabı dağıtılarak okuma etkinliği düzenlenmiş; okul servislerinde hareket tarzları, güvenli karşıdan karşıya geçiş, emniyet kemeri kullanımı ve bisiklet kullanımı konularında öğrencilere eğitim verilmiştir.

Vatandaşlarımızın huzur ve güveni için mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 esasına göre trafik denetimlerine aralıksız devam edilmektedir"ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi