Ağustos 2023’te Kırklareli’nin İğneada ilçesinde kurulan Hisar Test Merkezi’nde Trakya semalarında roket fırlatma hareketliliği yaşanmış, tüm kritik alt sistemleri yerli, milli ve özgün olarak ROKETSAN tarafından geliştirilen roket, fırlatma testini başarıyla geçmişti.

Kırklareli Üniversitesinden Yurtdışı Temasları Kırklareli Üniversitesinden Yurtdışı Temasları

Dün akşam ROKETSAN tarafından bir roket daha fırlatıldı. Vatandaşlar tarafından kamera ile kaydedilen görüntülerde roketin yine İğneada semalrına yükselmesi yer alıyor.

Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazkan, bu gelişme bölgemizde ROKETSAN’ın çalışmalarının hızla devam ettiğini gösteriyor.

Geçtiğimiz sefer Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizin uzaya erişim çalışmaları kapsamında ileri mühendislik teknolojilerimizle geliştirilen sonda roketimiz, İğneada’dan başarıyla fırlatıldı.

Tüm kritik alt sistemleri yerli, milli ve özgün olarak Roketsan tarafından geliştirilen roketimizin başarılı fırlatma testi ülkemize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verilmişti. (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Ferdi Kurtbayram