Kırklareli Üniversitesi Gıda İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Koordinasyon Kurulu, Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür başkanlığında toplandı. Toplantıda, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar detaylı bir şekilde ele alındı.

Byhi Gr 16 05 2024 A35E9

Trakya'nın En Eski Bayisinden En Modern Hizmet; Günay Vodafone Shop Trakya'nın En Eski Bayisinden En Modern Hizmet; Günay Vodafone Shop

Toplantının ana gündem maddesi, gıda odak alanında bölgesel kalkınmaya katkı sunacak İhtisaslaşma Projeleri oldu. Koordinasyon Kurulu üyeleri, projelerinin ara raporlarını sunarak projelerin gidişatını değerlendirdi. Değerlendirmeler sonucunda, projelerin bölgeye sağladığı katkılar ve gelecekteki hedefleri tartışıldı. Özellikle, yeni gıda türlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi konularında konuşuldu. Ayrıca gıda güvenliği, dijitalleşme ve tanıtım faaliyetleri alanlarında kaydedilen ilerlemeler vurgulandı. Ayrıca, üniversite-sanayi işbirliklerinin güçlendirilmesi ve bölgesel kalkınma hedeflerine yönelik ortak projelerin hayata geçirilmesi için yeni stratejiler belirlendi.

Muhabir: Volkan Abuy