Spor, dünyanın her yerinden pek çok insanın tutkusu. Çoğu insan belli bir yaştan sonra kendilerine engel koyarak spor yapmaktan vazgeçmiyor. Ama sporun ve başarı elde etmenin yaşı yok. Bunun iyi örneklerini Babaeski ilçesinden 3 delikanlı ispat ediyor. İlçenin tanınmış isimlerinden Remzi Narlı, Necdet Şirin ve Hasan Pazarcı bunu Bulgaristan’da koşacakları maratonla kanıtlayacak.

12 Mayıs’ta Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenecek olan maratonda koşacak 3 sporcu ilimizi ve ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek.

“Ülkemizi temsil etmek büyük onur ve gurur olacak bizler için”

Maraton koşusu ile ilgili konuşan Remzi Narlı; “Son 10 Yıl içinde Yurt içinde birçok yöresel veya uluslararası yarışmada koştum. Kupalar, madalyalar, kürsüler… Edindiğim yeni sosyal çevre çok güzel tabi. Ama bir yurt dışı koşu en büyük hayalimdi. Şimdi bu hayali 12.Mayıs 2024 Pazar günü Bulgaristan “Varna Maratonu”na birlikte katılacağımız Emekli Milli Emlak Şefi Necdet Şirin ve İş İnsanı Hasan Pazarcı kardeşlerimle gerçekleştireceğiz. Varna Maratonu’nda ilçemizi, ülkemizi temsil etmek büyük onur ve gurur olacak bizler için” dedi.

Kırklareli'nden Yağlı Güreşlerin Olimpiyatları'na Yolculuk Kırklareli'nden Yağlı Güreşlerin Olimpiyatları'na Yolculuk

“Toplum sağlığı için de örnek olması dileğiyle”

Koşmalarının amacının toplumsal bilinç oluşturmak olduğunun da altını çizen Narlı; “Gençler için zaman vardır hayallerini gerçekleştirebilirler. Ama 77 yaşındaki Emekli öğretmen ve Babaeskispor’umuzun lisanslı Master Atleti Remzi Narlı olarak diyorum ki “hayat çok kısa, yarın hiç olmayabilir. Kalan süreye güzel anılar katarak veda etmek ve anılmak ve hoş bir seda bırakmak çok güzel olacak. Sadece kendi sağlığımız için değil, toplum sağlığı için de örnek olması dileğiyle” şeklinde konuştu.

Muhabir: Volkan Abuy