Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği 18 günün ardından Türkiye'nin insanlı ilk uzay bilim misyonunu tamamlayan Alper Gezrasvcı,  9 Şubat'ta dünyaya iniş yapmıştı. ABD'deki kontrol işlemleri sonrasında Gezeravcı, Cumhurbaşkanlığına ait uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

"Dünyada Olmak Büyük Nimet"

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda giriş yaptıktan sonra düzenlenen  Basın  toplantısında açıklamalarda bulundu.  Gezeravcı, 'Dünyada olmak büyük nimet' ifadelerini kullandı.

Uzay yolculuğunun turistik bir seyahat olduğu yönündeki eleştirilere yanıt veren Alper Gezeravcı,  'Bu işin otoritelerinin değerlendirmelere dayanarak söylüyorum bu bir seyahat değildi. Tatmin edici bir görevi yerine getirdik. Gönlüm rahat' dedi. 

İlk Akşam Yemeği Güveç Olmuş

Toprağına dönmenin mutluluğu yüzünden okunan Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'na götürdüğü 13 adet Türk bayrağını Ankara Esenboğa Havalimanı'na karşılamaya gelen çocuklara armağan etti.  Yapılan karşılama töreninde Gezeravcı'yı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Tübitak Başkanı Hasan Mandal ve Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever karşıladı.   Ailesiyle aynı uçakta yurda dönen Türkiyenin İlk uzay bilim misyonunu gerçekleştiren Gezeravcı, ilginç bir soruya da yanıt verdi, Alper Gezeravcı " uzaydan döndüğüm ilk günün akşamı güveç yedim" ifadelerine yer verdi. ( Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi