2-119

İstanbul’un Karadeniz sahilinde yer alan Kıyıköy yeşil doğası, harika deniz manzarası ve huzuruyla ziyaretçilerini bekliyor. Bozulmamış doğa mimarisi doğa severlerin bir numaralı tutkusu. Ayrıca ailenizle ile harika zaman geçirebileceğiniz doğayla iç içe konaklama mekanlarını sunan Kıyıköy, lezzetli deniz ürünlerinin bulunduğu bölge damaklarınıza unutulmayacak bir şölen yaşatacak.

Kıyıköy beldesi iki doğal sit alanını içerisinde barındırırken, buralarda özellikle sazan, alabalık, kefal avlayabilirsiniz. Kayık veya motorla kısa bir seyahate çıkıp denizin tadını çıkabilirsiniz. Bölgede piknik yapabileceğiniz küçük piknik alanları da bulunurken sanata meraklı olanların fotoğrafçıların ilham alabileceği birçok yer mevcut.  Şehir surları ve doğa ile iç içe dizayn edilmiş köy evleri, masmavi bir deniz görebilecekleriniz arasında yer alıyor.

Peki Kıyıköy’e Nasıl Gidilir?

İstanbul’a yakınlığıyla birçok kişini kolaylıkla hafta sonları keşif noktalarından olan Kıyıköy’e, toplu taşıma  ile İstanbul Esenler Otogarından Kıyıköy’e gitmekte olan seferlere binebilirsiniz.Kırklareli’nin Kıyıköy ilçesinin İstanbul’a uzaklığı ortalama 164 kilometre ve yolculuk iki buçuk saat sürüyor. İstanbul’dan özel araçla çıkış yapanlar Edirne’ye doğru giderken Çerkezköy  ayrımını kullanarak,  Saray’ı geçtikten sonra, Kıyıköy’e ulaşabilirsiniz. (Kadir Sinici)

DSC_0408

Editör: Kadir Sinici