2023 yılında vatandaşları en çok sinema salonlarına çeken Türk filmleri belli oldu.

Listenin 10.sırasında Murat Göğebakan’ın hayatının anlatıldığı Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı bulunuyor. Film 284 bin 291 kişi tarafından izlendi. 9.sırada Elif ve Arkadaşları Kapadokya yer alırken, filmi 288 bin 343 kişi izledi. Listenin 8.sırasında ise Kuru Otlar Üzerinde 334 bin 61 kişi ile yer alıyor. 7.sırada Hasancan Kaya’nın başrolünde yer aldığı Çok Aşk filmi 380 bin 433 izleyici ile yer alıyor. 6.sırada Aslan Hürkuş 3: Anka Adası adlı animasyon filmi 547 bin 122 izleyici ile bulunuyor. 5.sırada ise İllegal Hayatlar isimli komedi filmi 677 bin 306 kişi tarafından izlendi. Listenin 4.sırasında Kutsal Damacana 1 milyon 147 bin 111 izleyici ile bulunuyor.

2023’ün en çok izlenen 3.filmi fenomen komedi filmi Ölümlü Dünya 2 bulunuyor. Filmi 1 milyon 419 bin 65 kişi izlerken, film listede hala vizyonda olan tek film olma özelliğini taşıyor. Filmin konusu; Ölümlü Dünya 2'de, kanun kaçağı olarak hayatlarına devam eden Mermer ailesi, örgütün eline düşen Zafer’i kurtarmak için bu kez bile isteye arı kovanına çomak sokar ve son bir vurgun yapmaya kalkışır.

Artık birer kanun kaçağı olarak yaşayan Mermer ailesinin her bir üyesi kendi sorunlarında boğulmuştur. Serhan, karnı burnunda Begüm’ü yeni hayat tarzlarına alıştırmakta zorlanırken Serbest, hayatında bir kadının eksikliğini fark etmiştir. Gazanfer ise, maskesi düşen ailesini örgüte karşı bir arada tutmak için çabalamaktadır. Zafer’in örgütün eline düşmesi ise her şeyi tepetaklak eder. Oğluna kavuşmak isteyen Gazanfer, eski bir dostundan yardım ister. Bu sefer evlatlarını geri almak için son bir vurgun yapmaya kalkışacak olan Mermer ailesi, bile isteye arı kovanına çomak sokmaktadır.

1X Cr F G Kvo U62Lfa5 G Ms1Q A

Listenin ikincisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan ve yayınlanma süreci olaylı olan Atatürk 1881 – 1919 filmi 1 milyon 608 bin 483 kişi tarafından izlendi. İki bölüm olarak izleyiciyle buluşan Atatürk 1881 - 1919'un ilk kısmında, Mustafa Kemal'in milli mücadelenin lideri olmaya giden basamakları tırmandığı dönemleri konu ediniyor.

3821042

Ve geldik listenin zirvesine. Seyircilerin 2023 yılında en çok izlediği film 2 milyon 853 bin 70 kişi ile Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa oldu. Filmin konusu: Rafadan Tayfa serisinin üçüncü filmi, kendilerinde ulaşan bir uzaylıya yardım etmeye çalışan Akın ve Hayri'nin hikâyesini anlatıyor.

Astronomi kulübünün en parlak üyelerinden Akın, yörüngemize yerleşmiş bir uzay gemisi keşfeder ve bir anda dünyanın gündemine oturur. Uzay gemisi ile ilgili birçok haber yayınlanıp sayısız teori ortaya atılırken keşfin yapılmasında az da olsa parmağı olan Hayri de ufak bir şöhret kazanmıştır. Hayri’nin gazetelerde yayınlanan fotoğrafları hiç beklenmedik bir kişinin dikkatini çeker; geminin gerçek sahibinin, yani bir uzaylının… Bu gizemli ama sevimli uzaylı, Hayri’yi bulmak ve onu kendisine yardım etmesi için ikna etmek zorundadır. İstanbul’un bir yakasında yaşayan yüzyıllara uzanan tanışıklığın son temsilcisine ulaşmalıdır. Uzaylı, kader arkadaşını bulmak için yola çıkarken peşinde niyetleri hiç de iyi olmayan bir grup insanın olduğundan habersizdir.

Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa 1976277

(Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy