Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli’nde ön seçime gidiyor. Son yapılan Parti Meclisi toplantısında 126 Belediye Başkan adayını daha açıklayan CHP, 35 seçim çevresinde ise ön seçime gidildiğini duyurdu. Bu bölgeler arasında ilimiz de yer alıyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan İl Başkanı Bora Terzi; “Parti meclisimiz, birden fazla belediye başkan aday adayı olan ilçe ve beldelerimizde belediye başkan adaylarının “Örgüt Nezaretinde Yapılacak Önseçim” ile belirlenmesi yönünde karar almıştır.

İlgili karar gereğince; örgüt nezaretinde önseçimle belediye başkan adaylarımızın belirleneceği belediyeler; Kırklareli Merkez İlçe - Kırklareli/İnece Beldesi, Babaeski Merkez - Babaeski/Büyükmandıra Beldesi - Babaeski/Alpullu Beldesi, Pınarhisar Merkez - Pınarhisar/Kaynarca Beldesi, Vize/Kıyıköy Beldesi - Vize/Çakıllı Beldesi, Demirköy İlçesi, Pehlivanköy İlçesi, Kofçaz İlçesi olarak belirlenmiştir.

Memnuniyet anketi henüz sonuçlanmayan Lüleburgaz İlçemize ilişkin yöntem kararı ise memnuniyet anketinin sonuçlanması sonrası verilecektir. Demirköy/İğneada Beldemizin Belediye Başkan Adayı ise yapılacak anket sonrasında açıklanacaktır” dedi.

Ön Seçimden Birinci Çıkan İsim Aday Olacak

 CHP Kırklareli İl Başkanı Terzi, web sitemize yaptığı açıklamada, üye bazında gerçekleşecek olan ön seçimin, Genel merkez tarafından belirlenecek olan tarih aralığında yapılacağını belirtti. Buna göre üyeler, oy verme işlemi esnasında sadece başvuruda bulunan aday adayları arasında tercih yapabilecekler. Belediye Başkanlığı seçimleri için söz konusu il, ilçe veya belde sınırları dâhilindeki tüm parti üyelerinin ön seçime katılım gösterebileceğini vurgulayan Terzi; “Ön seçimden birinci çıkan isim aday olacak. Bu konuda Genel Başkanımızın çok net talimatı var” dedi. Ayrıca parti, İl Genel Meclis üyesi adaylarını da yine aynı yöntemle belirleyecek. (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Ferdi Kurtbayram