31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından, Kırklareli merkezde sandıktan çıkan isim Derya Bulut olmuştu.

Kırklareli Belediye Başkanı seçilen Bulut mazbatasını alarak görevine başladı.

Bulut’un Başkanlık koltuğuna oturmasının ardından Belediye Başkan Yardımcılarının da kimler olacağı merak konusuydu.

"İlişkilerimizin Daha Üst Seviyelere Taşınacağına İnanıyoruz" "İlişkilerimizin Daha Üst Seviyelere Taşınacağına İnanıyoruz"

Kırklareli’nin yeni Belediye Başkanları, AK Parti Belediye Meclis üyesi Burak Süzülmüş ile MHP’nin Belediye Meclis üyesi Kürşad Yamaner oldu.

Beklenen bu atama ile Süzülmüş ve Yamaner, Belediye Başkan Yardımcısı olarak Kırklareli Belediyesi çatısı altında hizmet verecekler.

Kırklareli’nin önde gelen iş insanlarından Burak Süzülmüş, hatırlanacağı üzere 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Kırklareli Belediye Başkan adayı gösterilmiş, ancak son dakika değişikliği ile Cumhur ittifakı adayı Derya Bulut seçimlerde yarışan isim olmuştu.

2024 yerel seçim çalışmalarında ise Süzülmüş ile olan birlik ve beraberliklerini her fırsatta gösteren Bulut, seçilmesi halinde gerçekleştireceği bu atamanın sinyalini de o günlerde vermişti.

Kırklareli’nin başarılı bir diğer iş insanı ve siyasetçilerinden Kürşad Yamaner de, 31 Mart seçimleri öncesinde aldığı flaş kararla kurucuları arasında bulunduğu İYİ Parti cephesinden, daha önce de yer aldığı MHP çatısı altına yeniden girerek, Başkan Derya Bulut ile olan eski dostluğunu tazelemiş oldu.  Kısacası Yamaner’in de Belediye Başkan Yardımcılığı ‘sürpriz’ olarak karşılanmadı.

Editör: Haber Merkezi