31 Mart yerel seçimlerine giderken, adaylık konularında hareketli günler yaşanıyor. CHP’nin ön seçim açıklamasından sonra gözler Cumhur İttifakı içerisindeki AK Parti ve MHP’ye çevrildi.

Cumhur İttifakının hangi şehirlerde iş birliğine gideceğinin bu hafta ilan edileceği kulislerde konuşuluyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı grup toplantısı sonrası Kırklareli’nde ittifakın açıklanacağı ve ittifakın adayının hangi partiden çıkacağının duyurulacağı iddia edildi. Açıklamanın ardından partilere 1 hafta aday belirleme süresi verileceği iddialar arasında yer alıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında ki açıklamalarında 30’u büyükşehir olmak üzere 59 şehirde ittifak olarak seçimlerde yer alınacağını doğrulamıştı. AK Parti Grup Toplantısının ardından ise bu ittifakların hangi şehirlerde yapılacağının duyurulması bekleniyor. Kırklareli’nin ittifak olan şehirlerden birisi olmasına kesin gözüyle bakılırken, asıl merak edilen seçimlere hangi partinin adayıyla girileceği. Kırklareli’nde 2 ittifak ortağının en önemli adayları MHP’de Derya Bulut, AK Parti’de ise Soner Ilık olarak görülüyor. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi