Yerel seçimler öncesi aday adaylık açıklamaları da yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Bu kapsamda İYİ Parti cephesinden ilk aday adaylık açıklaması uzun yıllardır Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Nagehan Alpsoy Özçelik’ten geldi. Özçelik, parti binasında partidaşlarına ve basın mensuplarına konuşarak, görevinden istifa ederek Kırklareli Belediyesine talip olduğunu duyurdu.

Açıklama öncesinde duygusal olduğu gözlenen Özçelik; sözlerine Cumhuriyet Bayramını bir kez daha kutlayarak başladı; “Bugünlerde bildiğiniz üzere Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılını ayrı bir heyecanla kutluyoruz. Heyecanımız çok büyük! Başta bizleri bu Cumhuriyeti hediye eden Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önünde saygıyla eğiliyor onlara Allahtan rahmet diliyorum.

Türk Kadının bugünlerde özgür bir şekilde hareket etmesinin tek sebebi onlardır bu bağlamda özgür bir Türk Kadını olarak onların değerini çok daha iyi anlıyorum.”

“Sizlerin karşısında Kırklareli Belediye Başkanlığı için aday adaylığımı açıklamanın mutluğunu yaşıyorum”

Özçelik Belediye Başkanı Aday Adaylığını şu cümlelerle açıkladı; “Bugün neden buradayız diye herkes düşünüyordur!

Bildiğiniz üzere 4 yılı aşkın süredir İYİ Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı görev aldım. Görevi ilk günden bugüne kadar aynı heyecanla yürüttüm.

Bu bağlamda yanımda olan tüm arkadaşlarıma ve Kırklareli halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak bugün itibariyle İYİ Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığımdan sizlerin huzurunda istifa ediyorum.

İstifamın konusuna gelecek olursak çok açık ve net bir şekilde bugün buradan sizlerin karşısında Kırklareli Belediye Başkanlığı için aday adaylığımı açıklamanın mutluğunu yaşıyorum.”

5-3

“Neden Cumhuriyetimizin 100. Yılında bir Kadın Belediye Başkanı olmasın?”

Kırklareli’ye şimdiye kadar hiçbir kadının belediye başkanlığı yapmadığını belirten Özçelik; “Cumhuriyetimizin 100'üncü Kuruluş yılını yaşadığımız şu günlerde Kırklareli'mizin geçmişine biraz bakalım istiyorum!

Hiç Kadın Milletvekilimiz ya da Belediye Başkanımız olmadığını çok iyi biliyoruz herhalde!

Avrupa'ya kapı komşu olan bir ilde bugüne kadar bırakın Belediye Başkanının Kadın olmasının hatta aday bile olmadığını görüyoruz. İşte bu yüzden Genel Başkanı Kadın olan bir Partinin neden Cumhuriyetimizin 100. Yılında bir Kadın Belediye Başkanı olmasın? Geçmişte olduğu gibi bugünde çok şey diyecekler onu da biliyorum. Ancak şunu açık ve net bir şekilde söyleyebilirim ben bir kadınım ve Anneyim sorumluluğum bilincindeyim.

Bu bağlamda bir şehrin çok iyi ve güzel bir şekilde idare edileceğine inanıyor ve kendime güveniyorum” dedi.

2-59

Açıklamasının ardından tebrikleri kabul eden Özçelik, tüm parti arkadaşlarına destekleri, için teşekkür etti. (Kadir Sinici)