Tarım ve Orman Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü iş birliğinde oluşturulan eğitimlerle tarımda iyi tarım uygulama yöntemleri hedefleniyor. Uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleşecek olan eğitimler ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda; Uzaktan Eğitim Tarihi: 12-15 Şubat 2024 saat 09:30, Sınav Tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma günü saat 10:00 olarak belirlendiği bildirildi. ss

Başvuru Alım Tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 10:00 ‘da olacağı kaydedilen eğitimlerde Başvuru Bitiş Tarihi:06 Şubat 2024 Salı günü saat 17:00 Uzaktan Eğitim Tarihi:12-15 Şubat 2024 saat 09:30 uzaktan eğitim olacak şekilde düzenleneceği bildirildi.   Eğitim başvuruları konusunda bilgi verilen duyuruda; “ http://basvuru.tse.org.tr/uye/ “adresi üzerinden 22 Ocak 2024 (saat 10:00) tarihinden itibaren alınmaya başlanacağı kaydedildi. Başvurular yazılım aracılığı ile alınacak olup belirtilen süre içerisinde başvuru alımı yapılabilecektir. Belirtilen tarihten önce başvuru işlemleri kapalı durumda olacaktır.

Kontenjanların 30 kişi ile sınırlı olduğu duyuruda başvuru evraklarını görsel anlatıma göre yükleyen ve başvurusu uygun görülen ilk 30 kişi eğitime katılabileceği duyuruldu. Başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunda bilgi verilen duyuru da “Görsel Anlatım.pdf “ekinde detaylı bir şekilde gösterildiği kaydedildi. Başvuru yapılırken Görsel Anlatımdaki adımlar takip edilmediği durumlarda başvuru eksik kalabilmekte ve başvuru geçersiz olabilmektedir, bu sebeple eksik yapılan başvurular kontenjan dışı kalacağı bildirildi.

Uzaktan Eğitim için Başvurusu tamamlanan katılımcılara Eğitimden önce Eğitim davet maili geleceği aktarılırken bu davet maili açıldığında katılımcıların uzaktan Eğitime giriş yapılabileceği kaydedildi.  Nasıl giriş yapılacağı ile ilgili kılavuz ayrıca başvuru tamamlandığında mail adreslerine gönderileceği belirtildi.

Başvuru yapımından önce katılımcılar görsel anlatım ekinde belirtildiği gibi adımları takip ederek “Diploma ve Dekont ekini taratılmış olarak sisteme yüklemeleri istenecek. Bu ekleri daha önceden taratılmış olarak hazır bulundurulması başvuru esnasında yaşanan yoğunluk sebebiyle başvuru işlemlerini kısa süre içerisinde bitirmeye yardımcı olacağı aktarıldı.  Yapılan duyuruda ayrıca, “Program 4 gün eğitim ve 1 gün sınav olmak üzere toplam 5 gündür. Eğitime ait tüm dokümanlar katılımcılara ücretsiz olarak mail aracılığı ile gönderilecektir, Eğitim Kontenjanımız 30 kişiliktir” olacağı kaydedildi.
Bitkisel üretimde iyi tarım uygulamaları iç kontrolörü eğitimi için öğrenim şartı hakkında da bilgi verildi. Lisans mezunları iç kontrolörlük yapacağı alanla ilgili olarak ziraat mühendisi veya gıda mühendisi olma şartı aradığı aktarılırken ön lisans mezunlarında iç kontrolörlük yapacağı alanla ilgili olarak Bağçılık, Bahçe Tarımı, Bitki Koruma, Çay Eksperliği, Fındık Eksperliği, Fidan Yetiştiriciliği, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kesme Çiçek Yetiştiriciliği, Mantarcılık, Organik Tarım, Peyzaj ve Süs Bitkileri, Seracılık, Sulama Teknolojisi, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği, Tarım (Açıköğretim), Tarım Makineleri, Tarımsal İşletmecilik, Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi, Tarla Bitkileri, Tohumculuk veya Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Endüstriyel Bitkiler Yetiştiriciliği, Antep Fıstığı Tarımı ve İşleme Teknolojisi olma şartı aranacağı bildirildi. Meslek lisesi mezunlarının iç kontrolörlük yapacağı alanla ilgili olarak Ziraat Teknik Lisesi, Süs Bitkileri Meslek Lisesi, Laborant Meslek Lisesi, Anadolu Tarım Meslek Lisesi, Anadolu Süs Bitkileri Meslek Lisesi veya Tarım (Ziraat) Meslek Lisesi olma şartı aranacağı ayrıca kaydedildi.  Eğitime katılacak adaylar için istenen belgelerin paylaşıldığı duyuruda, diploma taratılmış olarak sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Eğitim/Sınav ücreti banka dekontu taratılmış olarak sisteme yüklenmesi gerektiği kaydedildi. Eğitim, sınav ve sertifika ücreti: 6.465,00 TL + %20 KDV = 7.758,00 TL olarak belirlenirken belgelendirme programı, başvuru, yeniden belgelendirme ve belge geçiş ile ilgili şartları, belgelendirmenin kapsamı, değerlendirme proseslerin yürütülmesi, başvuru sahibinin hakları ve belgelendirilmiş kişilerin görevleri ile ilgili olarak başvuruda bulunun kişiler görevlendirilmiş personelle aşağıda verilmiş olan iletişim adreslerinden öğrenebileceği aktarıldı. (Güfte Çanlı)

 

Editör: Güfte Çanlı