Lüleburgaz’da kitapseverlerin kurduğu okuma grubu Kitapkolik, bu ay Nihan Kaya’nın İyi Aile Yoktur ile başlayan üçlemesinin ikinci kitabı İyi Toplum Yoktur’u tartıştı. Grup kitabı, Kasım ayı kitabı olarak okudu. 1 Aralık Cuma akşamı Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde gerçekleşen toplantıya 18 kitapkolik katılım gösterdi.

Genel olarak Türk Toplum öğelerine bir eleştri getiren kitapta Türk kültüründe kadın ve erkeğin yeri, düğün ve düğünlerde gerçekleştirilen gelenekler, misafir ağırlama kültürü, sünnet kültürü, kurban,  çocukların toplumdaki yeri gibi konulara değiniliyor. Kitabın içerisinde yer alan bazı eleştiri ve tezleri yerinde bulan grup üyeleri bazılarını da eksik gördü. Kitapta birçok kadının ve erkeğin gelenekler içerisinde toplumda söyleyemediklerine tercüman olduğu belirtildi. Kitabın en büyük eksiği olarak; toplum kültür yapısına getirilen bu eleştiriler karşısında çözüm önerisini barındırmıyor olmasıydı.

 Toplantının sonunda drama çalışması yapıldı. Grubun kurucusu ve aynı zamanda Drama Eğitmeni olan Selcan Aktaş, kitabın içerisinde yer alan konularla ilgili drama etkinliği gerçekleştirdi. En sonunda da toplumda kadının ve erkeğin rolü başlığı altında doğaçlama drama oynandı.

Grubun Aralık ayı kitabı Amerikan Edebiyatı’ndan, Tom Robbins’in kitabı Parfümün Dansı. Gruba ayın kitabını okuyan herkes katılabiliyor. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi