Kırklareli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması tarafından, 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı doğrultusunda 29.08.2023-04.09.2023 tarihleri arasında icra edilen trafik denetimleri ve bilgilendirme faaliyeti kapsamında; Trafik Denetimlerinde; (8.001) araç/sürücü denetlendi. Kural ihlali yaptığı tespit edilen (167) sürücüye Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendi. (50) araç ve (6) sürücü trafikten men edilerek, denetim esnasında sürücü ve yolcular emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirildi.

Lüleburgaz, Vize, Demirköy, Trafik Jandarmasınca, Paydaş Kurum (Polis Bölge Trafik) ekipleri ile müşterek olarak ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi maksadıyla Drone ile Havadan Trafik Denetim faaliyeti icra edildi. Denetimde 137 araç/sürücü denetlendi, kural ihlali yaptığı tespit edilen (5) sürücüye Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendi. Denetim esnasında sürücülere ve yolculara yol hipnozu, uykusuz ve yorgun araç kullanmanın sakıncaları ile alkollü araç kullanmamanın önemi konularında bilgilendirme yapıldı.

Yine; Vize, Demirköy, Babaeski Trafik Jandarmasınca alkol denetimi de gerçekleştirildi. Yapılan denetimler esnasında (121) araç/sürücü kontrol edildi,(6) sürücüye (24.384 )TL Trafik idari Para Cezası uygulandı. (6) araç trafikten men edildi, (6) sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

Bununla birlikte Huzur ve Güven Uygulaması Kapsamında; (65) Köy ve Beldede (921) traktör sürücüsüne “Reflektör Tak Görünür Ol” projesi kapsamında traktörlerde flaşörlü yanıp sönen sarı ışıklı dönerli uyarı lambası ve Traktör römorklarında iki adet arka işaret levhası(reflektör) bulundurmaları konularında bilgilendirme yapıldı. (Basın Bülteni)

Editör: Emrah Yıldırım