Kadın Dostu Şehirler ile ilgili konuşulan programın ilk oturumunda farklı siyasi partilerden Kırklareli merkez, Lüleburgaz ve Babaeski’de ilçe yönetimlerinde, il yönetimlerinde, il genel ve belediye meclislerinde yer alan kadın politikacılarla bir araya gelerek kadın dostu kentler nasıl olmalı konusunu masaya yatırdı. Kentin sunduğu ekonomik, sosyal ve siyasi fırsatlardan kentte yaşayan herkesin eşit bir biçimde yararlanabileceği kentler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Kırklareli’ndeki Mekanlar Ünlü İsimleri Ağırlayacak Kırklareli’ndeki Mekanlar Ünlü İsimleri Ağırlayacak

İkinci oturumda ise genç kadın yurttaşlarla kadın politikacıların yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi. Yuvarlak masa toplantısında, genç kadın yurttaşlar önce Kırklareli’ndeki sorunları politikacılara iletti. Ardından hep birlikte proje önerileri üzerine notlar alındı.

Kırklareli Kent Konseyi gerçekleştirilen program ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kadın Dostu Kentler, kadınların kentsel yaşamın tüm alanlarında erkeklerle eşit olarak vatandaş kimliğiyle yer alabildiği kentler olması, kentin kadınlar için de etkili ve erişilebilir olduğu, fiziki çevrenin ve mekânların kadınlar ve kız çocukları için güvenli ve kullanılabilir olmasının sağlandığı ve planlama süreçlerinin tümünde toplumsal cinsiyet eşitliği ilkelerinin ve beraberinde uygulamalarının gözetildiği kentler olması konusunda  karar vericilere iletilmek üzere raporlar oluşturuldu. Çağrımıza destek olan tüm katılımcılarımıza, siyasette genç kadınlarımıza rol model olacak olan politikacılarımıza teşekkür ederiz" sözlerini dile getirdi.

K2-1K3-1

Editör: Haber Merkezi