Kırklareli İl Genel Meclisi, Nisan ayı birleşimlerini tamamladı. Yerel seçimlerin ardından yeni üyeleriyle ilk ayını geçiren meclis, son toplantıda önemli bir karara imza attı. Geçtiğimiz dönemde meclis gündemine gelen Kaynarca’da bulunan jeotermal suların çıkarılması ile ilgili rapor birleşimde görüşüldü.

“Kaynarcamız sularıyla meşhur bir beldemiz”

Okunan raporun ardından söz alan CHP Grup Başkanı ve Pınarhisar Meclis Üyesi Volkan Ertan; “Kaynarcamız sularıyla meşhur bir beldemiz. Tarihte de orada sıcak suların olduğu bilinir. Hatta hamam suyu denilen bir bölgeleri de var. Geçmişte savaşa giden kervanlar orada durup askerlerin tedavi edip oradan yollarına devam edermiş. İlçemiz, bölgemiz ve ilimiz adına çok olumlu bir kararı verdiğimizi düşünüyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi adına olumlu oy kullanacağımızı belirtiyorum. Yatırımımız hayırlı olsun” dedi.

“Boşa Akan Yağmur Suları Değerlendirilmeli!” “Boşa Akan Yağmur Suları Değerlendirilmeli!”

“Jeotermal kaynakların ülkemize ve bölgemize ciddi katma değer sağlayacağına inanıyoruz”

Ertan’ın sonrasında AK Parti Grup Başkanı ve Pınarhisar Meclis Üyesi Hicret Şamil Karasu da söz aldı. Karasu; “Mevcut konu benim de üye olduğum ilçede bulunuyor. Volkan arkadaşımız tarihi değerini çok güzel anlattı. Böyle bir çalışmanın ilimizde olması bizleri mutlu edecektir. Jeotermal kaynakların ülkemize ve bölgemize ciddi katma değer sağlayacağına inanıyoruz. Bun tip yatırımların ilimize kazandırıldığı için mutluyuz. İl genel Meclisi olarak da bu yatırımlara şahitlik ettiğimiz için de ayrıca mutluyuz. Biz de AK Parti Grubu olarak olumlu oy kullanacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaynarca’da Jeotermal Kuyusunun açılması konusu oy birliği ile kabul edildi. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy