Enflasyona değinen Türkiye Kamu-Sen Kırklareli İl Temsilcisi Erden, kamu çalışanlarının ve memur emeklilerinin alım gücünün düştüğüne değinerek tasarruf düzenlemelerinin olumsuz etkisini ifade etti.

Kırklareli'nde Sağlık Hizmetinde Yeni Adım Kırklareli'nde Sağlık Hizmetinde Yeni Adım

Kamu çalışan ve emeklilerinin şartlarda iyileştirme beklerken tasarruf ile karşılaştığını ifade eden Erdem, "Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir biçimde kullanılmasının ve israftan kaçınılmasının yalnızca belli dönemler için değil her zaman uyulması gereken bir kural olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede kamu kaynaklarının tasarruflu kullanılmasına bizler de destek veriyoruz. Ancak tasarruf tedbiri adı altında çalışanlarımızın kazanılmış haklarının kısıtlanmasına, toplu sözleşme hükümlerinin yok sayılmasına karşıyız" dedi.

En

"Servis Lüks Değildir"

Ulaşım konusundaki düzenlemeyi eleştiren Erdem, "Servis hizmeti lüks değildir. Bir ihtiyaçtan doğmuştur. Ulaşımı zor olan kurumlara erişimi kolaylaştırmak, verimliliği ve etkinliği artırmak ve ulaşım giderlerinden tasarruf etmek amacıyla getirilmiş bir uygulamadır.  Servis hizmetlerini kaldırdığınızda, bu hizmetten faydalananlara toplu taşım kartı verilecektir. Bunun bir maliyeti vardır" şeklinde konuştu.

Kazanılmış Haklar

Kamu görevlilerinin kazanılmış haklarına müdahale edilmemesi gerektiğini dile getiren Erdem, "Kamu görevlilerimizin kazanılmış hakları olan giyim yardımının kısıtlanması, fazla mesailere sınır getirilmesi gibi uygulamalar da doğru olmamıştır.  Bundan sonra da uygulama aşamasına geçildiğinde yine tasarruf genelgesinde yer alan lojman kiraları, giyim yardımlarının kısıtlanması, kamuda en önemli konulardan bir tanesi olan hizmet araçları alımının durdurulması gibi konularda da yargı yoluna başvuracağız" ifadelerini dile getirdi.

En 1

Erdem açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi;

"Tasarruftan önce adalet sağlanmalıdır"

"Türkiye Kamu-Sen olarak kamuda daha etkili ve verimli hizmet üretmenin yolunun hakkaniyet ve adaletten geçtiğine inanıyoruz. Kamu çalışanlarının hakları üzerinden tasarruf sağlama imkân ve ihtimali bulunmamaktadır.  Tasarruftan önce adalet sağlanmalıdır."

"Sözlerin Tutulmasını Bekliyoruz"

"Bu nedenle milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklentilerinin karşılanmasını verilen sözlerin hayata geçirilmesini istiyoruz. Kamu çalışanlarının ve emeklilerimizin sorunu çok, tasarruf tedbirlerine dayanacak gücü yoktur. Bu ekonomik şartlar karşısında tasarruf değil bir an önce ek tedbirler alınarak memurlar ve emekliler rahatlatılmalıdır."

"Tasarrufa varız"

"İsraftan tasarruf olur; lüksten tasarruf olur; fazladan tasarruf olur ama azdan tasarruf olmaz; ihtiyaçtan tasarruf olmaz; emeğin hakkından tasarruf olmaz; alın terinin karşılığından tasarruf olmaz. Bilinmelidir ki, Türkiye Kamu-Sen olarak tek bir kamu çalışanımızın dahi kazanılmış hakkının elinden alınmasına müsaade etmeyecek, haklarımızın korunması için her türlü mücadeleyi yapacağız."

En 3

Editör: Şefik Kenar