Burada rutin çalışmalar hakkında bilgi alan ve mevcut işleyişle ilgili incelemeler yapan Kesimoğlu, tedavi ve rehabilitasyon altındaki can dostların konakladıkları alanları da gezdi.

Geçici Hayvan Bakım Evi’ni ziyarete gelen vatandaşlar için bekleme odası yapılacağını söyleyen Başkan Kesimoğlu; “Hem bekleme odası hem de farklı düzenleme ve yenilikler için arkadaşlarıma talimat verdim. Gereken çalışmalar en kısa sürede hayata geçecek” dedi.

Sokak hayvanlarıyla ilgili olarak kamuoyunda dile getirilen eleştiriler hakkında da açıklama yapan Başkan Kesimoğlu; “Belediyemiz, onların bakımı ve tedavisi için, mevcut imkanlarıyla, alanında uzman personeliyle 7-24 çalışmayı sürdürmektedir. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, vatandaşlarımızdan gelen şikâyet ve ihbarları hemen yerinde tespit ederek gerekli işlemleri yapmaktadır. Bakımevinde; kısırlaştırma, aşılama, tedavi, işaretleme ve rehabilitasyon uygulamaları büyük bir şefkat ve dikkatle sürdürülüyor. Ancak mevcut yasalar gereği, rehabilitesi tamamlanan can dostlarımızı, yine doğal ortamına bırakıyoruz.

Maalesef kırsal bölgelerden il merkezimize çok fazla can dost bırakılıyor. Haliyle onlar da yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için şehir merkezinde toplanıyor. Ancak bizler tüm hemşerilerimiz arasında dengeleri koruyarak, Kırklareli’mizde can dostlarımızla birlikte huzur ve barış içerisinde yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi