Yaz aylarından bugüne, Kırklareli’nde tartışmalara sahne olan ve Kırklareli Belediyesi’nin de dahil olduğu İl Trafik Komisyonu kararınca uygulamaya geçirilen “akıllı kavşak” ile ilgili olarak Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu eleştirilere cevap verdi.

Aday adaylığı açıklamasında konuşan Kesimoğlu; Kırklareli girişinde devreye sokulan uygulamanın, Belediye tarafından tek başına alınmış bir karar olmadığını, ortak akılla hareket edildiğini belirtti. Kesimoğlu; “Eskiden belki 5 dakika bekleniyordu, kavşağa giremiyordunuz. Ama şimdi 1 dakikada istediğiniz yere rahatlıkla gidebiliyorsunuz. Ne kavga var, ne kaza var, ne de yaralama var” ifadelerini kullandı.

566a4ce5-cda1-4e3e-8e97-c345beba1dc0

Başkan Kesimoğlu şunları kaydetti;

“Kırklareli’nin nüfusu artıyor, Kırklareli büyüyor. İnsanların beklentileri, ihtiyaçları, özlemleri her geçen gün yükseliyor. Burası artık bir köy, bir belde, bir kasaba değil. Artık ‘Kırıkkale’ ile karıştırılmayan bir kentte yaşıyoruz.

Modern şehirlerde, büyük şehirlerde; karşı yola geçmek istediğiniz zaman belki 10 kilometre gidiyorsunuz ama biz burada 10 metreden dönmek istiyoruz. Eğer biz bir kent oluyorsak, modern şehircilikten payımıza düşeni almak zorundayız.

O kavşakta her gün maddi hasarlı kazalar, kavgalar oluyordu. Daha sonra bu sistemi oraya getirdik. Ama bunu ben tek başıma getirmedim ki…

Her zaman söylediğim gibi; ben her şeyi bilmiyorum. Ben eksiğin nerede olduğunu biliyorum.

Dolayısıyla konunun uzmanlarını getirdik. Araştırmalarını yaptılar. Günün hangi saatinde, hangi tür araçlar, ne kadar geçiyor? Hepsinin hesapları yapıldı.

Peki ‘akıllı’ kelimesi nereden geliyor? O ‘akılsızlar’ onu göremiyorlar; Orada kameralar var. Hangi istikamette araç fazlaysa, diğer ışık kırmızıya dönüyor, bu ışık yeşil yanıyor. Eskiden belki 5 dakika bekleniyordu, kavşağa giremiyordunuz. Ama şimdi 1 dakikada istediğiniz yere rahatlıkla gidebiliyorsunuz. Ne kavga var, ne kaza var, ne de yaralama var.

51619b4a-033c-4a74-8058-fb0fed87d134

Ben akıllı bir adamım. Ama akıllı adam sadece kendi aklını değil, başkalarının da aklını kullanır. Ben ortak akıl kullanarak bunu yapıyorum. Konunun uzmanı arkadaşlarla birlikte değerlendirmeler yapıyoruz. Masa başında uzun araştırmalar, tartışmalar yapıyoruz. Ülke çapında bu konuyla ilgili firmalardan danışmanlık hizmetleri alıyoruz. Gerekiyorsa imalatı onlara yaptırıyoruz.

Modern bir Kırklareli’ni daha yaşanabilir bir hale getirmek için ortak aklı kullanarak bu kenti Eskişehir’den sonra ‘şehircilik’ anlamında ikinci il yapmak istiyorum. Buna da talibim.” (Ferdi Kurtbayram)

DSC_0438

Editör: Ferdi Kurtbayram