Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kırklareli Belediye Başkanı adayını belirlemek için 7 Ocak tarihinde yaptığı ön seçimden birinci çıkan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 10 Ocak tarihinde partide düzenlenen Çarşamba toplantısına, eşi Sibel Kesimoğlu ve çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanı mevkidaşı ile birlikte katıldı.

Buradaki konuşmasına; “Sevgili yol arkadaşlarımız, kadınlarımız her zaman zaferin en önde giden kahramanları, bu partiye yıllarını veriş, emek vermiş sevgili büyüklerimiz. Geleceğimizin güvencesi olan genç arkadaşlarımız, partimizin çeşitli kademelerinde bugüne kadar görev yapmış arkadaşlarımız. Belediyelerimizde, il genel meclislerinde görev yapan çok sevgili arkadaşlarımız. Sevgili mevkidaşlarım, yol arkadaşlarım ve basınımızın güzide emekçileri. En önemli gün bugün onlar için. Her zaman olduğu gibi her birinizi, sevgiyle, saygıyla, dostlukla selamlıyorum” diyerek başladı.

B6Bb085C 5E43 4875 B828 1A8Ac1Bb0D7A

Konuşmasının devamında, öncelikle eksik bıraktığı görevini tamamlamak istediğini belirten Kesimoğlu; “Pazar günü gerçekleştirilen ön seçimden sonra çıkan sonuçla birlikte yaptığım konuşmamda, o günün heyecanı, sıkıntısı, stresi içinde teşekkür duygularımı ifade ederken ilçe yönetimimizi unuttum. Asla ve asla bir ihmalim ve kastım olamaz. Beni biliyorsunuz. Bu bakımdan gecikmiş teşekkürlerimi Şahin Yetiş kardeşimizin şahsında ilçe örgütümüzün üyelerine sunmak istiyorum” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, basın emekçilerinin bu özel gününü de kutlayan Kesimoğlu; “Aslında yılın 365 günü övgüye değer, teşekküre değer hizmet yapan arkadaşlarımızın bu özel günü kutlu olsun. Bugün burada iki eksiğimizin de olduğunu biliyorum. Çok yakın zamanda Şerafettin Ural kardeşimizi ve duayen gazeteci Şenol Goncagül kardeşimizi kaybettik. Onların da ruhları şad olsun. Ayrıca Ziraat Mühendisleri Günü’nü ve İdareciler Günü’nü de kutluyorum” ifadesinde bulundu.

Pazar günü ön seçim süreci yaşandığını ve her zaman demokrasiye olan inancı gereği ön seçimden yana tavır takındığını kaydeden Kesimoğlu, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

9Cefe1C7 32D2 4E9A Ad62 6Bd082015E23

“Üyelerimize ve diğer aday adayı arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum”

“Bu süreçte gerçekten Cumhuriyet Halk Partili olmanın ağır sorumlulukları gereği, parti terbiyesi, parti disiplini içerisinde, kişisel özelliklerimizi ortaya koyarak, son derece sorumlu bir biçimde, düzeyli, kişiselleştirmeden, sadece ilkeler ve yapılabilecekler çerçevesinde düşüncelerimizi ortaya koyduk. Düşüncesi özgür olan ve iradesine hiçbir makamın ipotek koyamayacağı Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurlu üyeleri, görüşlerini sandığa yansıttılar. Ve teveccühleri doğrultusunda da 31 Mart 2024 seçiminde Kırklareli Belediye Başkan adayı olarak beni tercih ettiler. Bütün üye dostlarımıza huzurlarınızda teşekkür etmeyi zevkli bir görev kabul ediyorum. Tercihleri hangi doğrultuda olursa olsun, 3011 üye katılsın katılmasın, oy versin, tercihini başka noktada kullansın hiç önemli değil. Her birine gönül dolusu teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Demokrasiye olan inançlarını ön seçimde yansıttıkları için. Diğer aday adayı arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.”

“Ben bembeyaz bir sayfa açılmasından yanayım”

Ön seçimin artık geride kaldığını ve önlerinde 31 Mart seçimi olduğunu vurgulayan Kesimoğlu; “Bundan sonra hepimiz, yan yana, gönül gönüle Cumhuriyet Halk Partisi’nin o insana huzur veren, mutluluk veren bayrağını, Kırklareli Belediyesi’nde dalgalandırmaya devam edeceğiz. Ben buna katkı yapmak istiyorum. Sizleri de hiç eksik görmeden bu katkıya davet ediyorum. Sorumluluk duygusu içerisinde her bir arkadaşımızın bu sürece katkı yapacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum. Gün Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmayı gerektiren bir gündür. Ben bu süreç içerisinde, söylenmişlikleri yaşanmışlıkları, bir kenara bırakıp, bembeyaz bir sayfa açılmasından yanayım. Ve buna katkı yapmak istiyorum. Her arkadaşımızın da, bu sorumluluk duygusu içerisinde hareket edeceğine, açılan yeni bir beyaz sayfanın gereklerini yerine getireceğine, gönülden inanıyorum. Bu bakımdan elimi uzatıyorum. Yüreğimi uzatıyorum sizlere. Bütün arkadaşlarımıza” diye konuştu.

Bu süreç içerisinde, kaybeden değil, birlikte yarış içerisinde olduğu arkadaşlarına da sevgi elini uzatmak istediğinin açıklayan Kesimoğlu şöyle devam etti:

A7978Ef5 00Cc 412D 8Dc2 86E6B0131594

“Sevgi elimi uzatıyorum”

Ünal Başkur arkadaşım dedi ki; ‘Kırklareli Belediyesi’ne ve bu kente bir mühendis eli değsin.’ Ben bu eli tutmak istiyorum. Gelsin birlikte çalışalım. O mühendis elini, Kırklareli’ne birlikte ulaştıralım.  Gürkan Oras arkadaşım da; ‘Farklı bir belediyecilik anlayışı mümkündür’ sloganıyla yola çıktı. Şeffaf, denetlenebilir bir belediyecilik örneğini sunmak istediğini arkadaşlarıyla birlikte ifade etti. Ona da sevgi elimi uzatmak istiyorum. Gelsinler, onlarla hep birlikte, kendileriyle ve birlikte hareket ettikleri arkadaşlarıyla birlikte bu kenti yönetelim. Mühendis eli değsin, şeffaf belediyecilik anlayışını ya da farklı bir pencereden bakarak bir yöneticilik anlayışını hep birlikte ortaya koyalım. Kazanan Kırklareli olsun. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olsun. Ben bu yolculukta varım. Arkadaşlarımı da tanıyorum. Biz dün birbirimizi bulmuş insanlar değiliz. Burada oturan herkes, yıllardan beri bu partide dirsek çürütmüş insanlardır. Hepinizi yakından tanıyorum, düşüncelerinizi biliyorum.  31 Mart 2024 akşamında Yüksek Seçim Kurulu, o haritayı yayınladığında, Kırklareli’nin bulunduğu yer kıpkırmızı olacak. Sizleri seviyorum. Bugüne kadar nasıl birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni başarıya taşıdıysak, bundan sonra da yine birlikte davranarak, Cumhuriyet Halk Partisi’ni daha üst noktalara taşımanın mutluluğunu birlikte yaşayacağız.” (Basın Bülteni)

C84C2D8D 99D4 4812 A907 8141Ca8344006Ee28C32 Fcdd 406B 9F27 96581Ad49Be7F59F88Cd 8Fe6 46Fc B9Be 7A43Ae9783D7

Editör: Basın Bülteni