Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü, oluşturduğu 4 projeyle Milli Eğitim Bakanlığının 81 İl Ar-Ge Bültenine katılım sağladı. Bültende ilimizden Cumhuriyet'in 200. Yılına Mektuplar E-Dergi, Okul Yöneticileri İçin Liderlik Eğitimi, Robochallenge yarışması projeleri kendine yer buldu. Ayrıca Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda Down Sendromlular 50 metre sırt üstü branşında Türkiye üçüncüsü olan Nisa Almina Uçan da listede yer aldı.

Cumhuriyet'in 200. Yılına Mektuplar E-Dergi projesi için bültendeki açıklamada; “Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birim tarafından Cumhuriyetimizin 100.Yılına ithafen hazırlanan "Cumhuriyet'in 200. Yılına Mektuplar E-Dergi" çalışması yayınlandı” ifadeleri kullanıldı.

Okul Yöneticileri İçin Liderlik Eğitimi için yayınlanan bilgilendirmede; “Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen TR21/23/TD-01/0037 numaralı ve "Okul Yöneticileri İçin Liderlik Eğitimi" konulu Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projesinin eğitimler 27 Kasım - 01 Aralık 2023 tarihleri arasında başarıyla gerçekleştirilmiştir. Eğitime il merkez ve ilçelerimizden katılım sağlayan 27(yirmi yedi) okul müdürüne eğitim sonunda sertifikaları İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun tarafından takdim edilmiştir” cümleleri sarf edildi.

Robochallenge yarışmasına katılım sağlanması konusunda ki açıklamada; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen 2023-1-TR01-KA121-VET-000163453 numaralı Meslek Eğitim Akreditasyonu projesinin Avrupa hareketlilikleri başlamıştır. İlk Avrupa hareketliliği kapsamında Mimar Sinan Meslek ve Teknik Anadolu Lisemizden iki öğretmen ve iki öğrenci Romanya'nın Bükreş şehrinde 3-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Robochallenge" yarışmasına katılmıştır. Yarışmada toplam 19 ülkeden 224 takım, 939 katılımcı ve 641 robot yarışmıştır. "Line Follower Kids" ve "Mn Sumo" kategorilerinde ilimizi başarıyla temsil eden öğretmen ve öğrencileri tebrik ederiz” cümleleri kullanıldı.

Bültende Türkiye üçüncüsü olan Nisa Almina Uçan için ise şu açıklamada yayınlandı; “Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun 11-13 Aralık tarihlerinde Antalya'da düzenlenen Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda Down Sendromlular 50 metre sırt üstü branşında Türkiye üçüncüsü olan Kırklareli Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencisi Nisa Almina Uçan, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun'u ziyaret etti. Aynı zamanda Kırklareli Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulu atölyelerinde Aşağı Pınar Höyüğündeki kazılarda çıkan ürünlerin modern uyarlaması şeklinde tasarlanan ayna çalışması Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hilal Liliyar Özefsun'a sunuldu.” (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy