Gündem maddelerine dair sunumların yapıldığı toplantıda, Kırklareli Belediyesi'nin geçmiş döneme ait borçları açıklandı. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği seçimi gerçekleşti.

Kırklareli Belediyesi'nin geçmiş döneme ait borçlarına dair gerçekleşen sunumda, giderlerin kalem kalem detayları dile getirildi.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'un konuşması ile başlayan toplantıda gündem maddeleri oylamaya sunuldu ve ardından görüşülmeye başlandı.

Borç Kalemleri

Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda 7 kalemde kredi borcu bulunan Kırklareli Belediyesi'nin geçmiş döneme ait borçları şu şekilde;

"İller Bankasına olan borçların toplamı 11 milyon 214 bin TL, kurum borçları 108 milyon 562 bin TL, mal hizmet ve yapım işlerinden kaynaklanan piyasa borçları 120 milyon 349 bin TL, mal ve hizmet alımı nedeniyle belediye şirketlerine olan borçlar 115 milyon 854 bin TL, sözleşmesi yapılan taahhütte bağlanan miktarlar ise 176 milyon 911 bin TL, belediye şirketlerinin piyasaya SSK ve vergi borçları 326 milyon 350 bin TL, toplam olarak 859 milyon TL"

Başkan Bulut'a Yetki Çıkmadı

Avrupa Birliği ve Büyükelçilikler, Türkiye Ulusal Ajansı (Erasmus t ve Avrupa Dayanışma Programı, ESC), Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi, Trakya Kalkınma Ajansı (TKA) gibi ulusal ve uluslararası her türlü hibe programları işlemleri için Belediye Başkanı Derya Bulut'a imza yetkisi verilmesi konusunun görüşüldü. Yetki kararı oy çokluğu ile reddedilmesi üzerine Başkan Bulut, daha önceki dönemlerde kabul edilen bu maddenin toplantıda reddedilmesine anlam veremediğini ifade etti.

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği için yapılan açık oylamada Gürcan Saatçi, Vecdi Yüce ve Suna Yanardağ seçildi. Ardından Marmara Belediyeler Birliği üyeliği için yapılan kapalı oylamada ise Asil Üye olarak 16 oy ile İsmail Doğan, Yedek Üye olarak da 15 oy ile Vecdi Yüce seçildi.

Kırklareli’ndeki Mekanlar Ünlü İsimleri Ağırlayacak Kırklareli’ndeki Mekanlar Ünlü İsimleri Ağırlayacak

Meclis 2

Üyelikten Çıkma Maddeleri Reddedildi

Kırklareli Belediye Meclis Toplantısı Gündeminde; 9, 10, 11 ve 12. maddeler birlikte görüşülerek oylandı ve oy çokluğu ile reddedildi. Görüşülen maddeler şu şekilde;

9 - Sağlıklı kentler Birliği üyeliğinden ayrılma konusunun görüşülmesi.

10 - Tarihi kentler Birliği üyeliğinden ayrılma konusunun görüşülmesi.

11 - Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği üyeliğinden ayrılma konusunun görüşülmesi.

12 - Trakya Belediyeler Birliği üyeliğinden ayrılma konusunun görüşülmesi.

Meclis 3

Editör: Şefik Kenar