Kırklareli Üniversitesi ön lisans ve lisans programlarına 2024 Yılı Yurt Dışından Öğrenci Kabul Kontenjanı kapsamında başvurular 2024 Yılı Başvuru, Kabul ve Kayıt Takviminde belirtilen tarihlerde obs.klu.edu. tr/oibs/foa_app bağlantı adresinde yer alan “Başvuru Sistemi” üzerinden çevrim içi olarak alınacak. Adaylar “İlk Yerleştirme” dahilinde başvurularını 23 Haziran’a kadar gerçekleştirebilir.

Kimler Başvurabilir?

Kırklareli Üniversitesine başvurabilecek uluslararası öğrencilerin hangi şartlarla başvuruda bulunabileceği ile ilgili açıklamasında bulunuldu; “Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarına 2024 Yılı Yurt Dışından Öğrenci Kabul Kontenjanı kapsamında başvurular, 2024 Yılı Uluslararası Öğrenci Başvuru, Kabul ve Kayıt Takviminde belirtilen tarihlerde obs.klu.edu.tr/oibs/foa_app bağlantı adresinde yer alan "Başvuru Sistemi" üzerinden çevrim içi olarak alınacaktır.

Adaylar "İlk Yerleştirme" dahilinde başvurularını 13 Mayıs - 23 Haziran 2024 tarihleri arasında kendilerinden istenen bilgileri doldurarak ve gerekli belgeleri başvuru sistemine yükleyerek yapacaktır.

2024 yılı yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvurular, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS)'ten alınan puan ve/veya ortaöğretim (lise) mezuniyet not ortalaması ile yapılabilecektir (TR-YÖS puanı sınav tarihinden itibaren 2 yıl geçerlidir).

Ortaöğretim (lise) mezuniyet not ortalaması ile başvuru yapan adayların notu, başvuru sistemi üzerinden100'lük not sistemine dönüştürülür.

Adaylardan herhangi bir başvuru ücreti talep edilmeyecektir.

Aday Gr 26 07 2019 8F4E3

Başvuruda Türkçe tercümesi istenilen belgelerin T.C. Büyükelçilikleri, Konsolosluklar, Noter veya yeminli tercüman tarafından onaylı olması gerekmektedir.

Başvurularda pasaport numarası veya yabancı uyruklu kimlik numarası esas alınacaktır.

Adaylar en fazla 10 (on) tercih yapabileceklerdir.

Kırklareli Üniversitesi'nden Müstakbel Öğrencilere "Merhaba" Kırklareli Üniversitesi'nden Müstakbel Öğrencilere "Merhaba"

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Programına erkek adayların tercih hakkı bulunmamaktadır.

Hukuk Fakültesi Hukuk Programına başvuru yapılabilmesi için, adayların ortaöğretim (lise) mezuniyet not ortalamasının 100 üzerinden en az 90 olması gerekmektedir.

Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Öğretim) Programına başvuracak adayların Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'in 35 inci maddesinin 14 üncü fıkrasındaki "Özel öğrencilik, açık öğretim veya uzaktan eğitim gerekçesiyle öğrenci ikamet izni verilmez." hükmünü dikkate almaları gerekmektedir.

Başvuru, kabul, yerleştirme ve kayıt işlemlerine dair tüm açıklamalar Kırklareli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisinin yuo.klu.edu.tr internet sayfasından duyurulacaktır.

31 Ekim 2017 tarihinde imzalanmış "Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu ile Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Arasında Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı"nın 5 inci maddesine istinaden, Azerbaycan uyruklu adayların, Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Sınav Merkezi tarafından yapılan merkezi sınava girdiğini ve genel puanı 200'den az olmadığını ve en az dört dersin her biri için ayrı olarak topladığı nispi puanı 10'dan az olmadığını gösterir belge.”

Muhabir: Volkan Abuy