Kırklareli Belediyesi organizasyonunda 6 Şubat Depremi için anma programı gerçekleştirildi. Saat 04.17’de Dingiloğlu Parkında başlayan programa aralarında depremzedelerin de olduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu bir konuşma yaptı. Konuşmasında dperem bölgesinde gerçekleştirdiği anılarından ve orada ki durumdan bahseden Kesimoğlu, bir dahada böyle bir felaketin yaşanmamasını temenni etti. Kırklareli halkına deprem sürecindeki yardımları için teşekkür eden Başkan Kesimoğlu, Kırklareli'ne belediye başkanlığı yapmasından dolayı gurur duyduğunu sözlerine ekledi. Depremin doğanın kanunu olduğunu ancak bilimsel yöntemlerle kaybın en aza indirilebileceğini belirten Kesimoğlu, yetkililerden bilimsel temelli çözümler üretmesini talep etti.

Başkan Kesimoğlu'nun konuşmasının ardından deprem bölgesi görüntülerinden oluşan video gösterildi. izleyenlere duygusal anlar yaşatan videoyu izleyen vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Program dua ve ardından yapılan ikramların ardından sona erdi. (Volkan Abuy)

2-288

4-62

3-107

Editör: Volkan Abuy