Geçen hafta pazartesi günü yapılan CHP Lüleburgaz Halk Toplantısında İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin’in yaptığı açıklamalara AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Recep Çotuk’un sosyal medyadan cevap vermesi sonrası atışmalar yaşanmıştı.

O tartışma bugün İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı ilk birleşiminde de devam etti.

1-767

İlk toplantının açılışını yapan Meclis Başkanı Hakan Geriş, İl Genel Meclisi üyelerinin oturduğu koltuklarının sorumluluğunun büyük olduğunu söyleyerek bu tür tartışmaların yaşanmaması gerektiğini ifade etti.

Kırklareli: Kahraman Şehidin Ailesini Konuk Ettiler Kırklareli: Kahraman Şehidin Ailesini Konuk Ettiler

Kendilerinin özel idarenin en yetkili mercii olduğunu hatırlatan Başkan Geriş, “Öncelikle hatırlatmam gereken bir şey var. Biz İl Genel Meclisiyiz. İl Genel Meclisi özel idarenin en yetkili organıdır. Kararlar burada alınır. Burada alınan kararlar Valilik ve genel sekreterlik makamlarınca uygulanır. Oturduğumuz koltuklar özel idarenin en yetkili makamının koltukları. Aldığımız kararlar idare tarafından uygulanmak zorunda olan kararlar. Biz özel idarenin en yetkili merciyiz. Buna özen gösterilmesini rica ediyorum.” dedi.

Ardından CHP İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin  söz aldı. Yaşanan tartışmanın uzamaması gerektiğini belirten Girgin, “ Başkanımızın sözlerine katılıyorum ve kısaca konuya açıklık getirmek istiyorum. Ben burada bana sorulan sorulara cevap verirken aynen başkanımın izah ettiği şekilde kendimi ifade etti. Ancak şunu çok iyi bilmelisiniz ki Sayın Recep Bey. Ben de bundan 10 yıl önce buraya geldiğimde iş yapmak ve katkı sunmak için çok heyecanlıydım. Ancak 25 kişi adına kendi şahsım adına değil.

Biz burada hizmet görevindeyiz. Benim burada 15. yılım. Benim 15. yılım ve beni herkes çok iyi bilir. Keşke bana bir telefon açsaydınız o gün yaptığımız konuşmanın içeriğini sorsaydınız? Ancak siz işi reklama ve şova dönüştürdünüz. Bu konunun daha fazla uzamasını istemiyorum. Çünkü burası hizmet yeri. “ ifadelerini kullandı.

Son olarak AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Recep Çotuk konuşmasını gerçekleştirdi. Meclis Üyesi Çotuk şu ifadelere yer verdi: “ 31 Mart’a kadar hepimiz farklı siyasi görüşlerdeydik. Ancak tek bir ortak noktamız vardı. O da Lüleburgaz ve Kırklareli’ne daha iyi bir hizmet getirmekti. 1 Nisan itibarıyla da hizmet yarışına girdik. Geçmiş dönemde alınan olumlu kararlar ve verilen hizmetler için teşekkür ediyorum. Yine yeni dönemde ilimiz ve bölgemiz adına güzel kararlar alacağımıza inanıyorum. “

Birleşim sonrasında İl Genel Meclis Başkanı Hakan Geriş basına kapalı bir şekilde meclis üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.
 

Editör: Haber Merkezi